5 Mayıs 2024, Pazar

HIRSIZLAR MUHTARDAN İNTİKAM MI ALDI

19 Ekim 2020, Pazartesi 14:40

     


Çine'de mahallesinin huzura kavuşması için mücadele eden ve bir süre önce hırsızları yakalatan Çine Bahçearası Mahalle Muhtarı Hakan Karabulut'un dinamosu 3. kez çalındı. Muhtar Karabulut, "Hırsızlığın suçu yok" diyerek tepki gösterdi.

 

Bundan yaklaşık 20 gün önce Çine Bahçearası Mahallesi'nde artezyen kuyularının elektrik kablolarının çalındığını fark eden Gürol Önder ile Oğuzhan Akar durumu Muhtar Hakan Karabulut ve jandarma ekiplerine bildirdi. Jandarma ekipleri mahalleye gelmeden önce 09 VA 434 plakalı şüpheli otomobilin önünü kesen Muhtar Karabulut, şüphelinin kaçmasına engel oldu. Gelen jandarma ekipleri, hırsızlık şüphelisi E.E.'nin otomobilinde yaptıkları aramada çalınan elektrik kabloları ile birlikte hırsızlık amacıyla kullanılan aletlere rastladı. Kablo ve aletlere el konulurken zanlı E.E. gözaltına alındı. 

 

"BİRİNİN CANINA MAL OLACAK"

Mahallesinin huzura kavuşması için mücadele eden muhtar Hakan Karabulut'un su dinamosu çalındı. 3. kez dinamosunun çalındığını ve yaşadıkları hırsızlık olaylarından bıktıklarını ifade eden Karabulut, "Bu hırsızlara artık bir dur demenin vakti geldi de geçiyor bile. Hırsızlığın sanki hiç suçu yok. O kadar rahatlar ki. Yaptıklarından vazgeçmiyorlar. Mahalle olarak artık bıktık. Bu hırsızlık olayları bir gün birinin canına mal olacak" dedi.

 

"KÖYLÜNÜN SABRI KALMADI"

Yaşadıkları hırsızlık olaylarının mahallenin huzurunu kaçırdığını belirten muhtar Karabulut, "Biz de mi hırsızlık yapalım. Bu nedir yani. Bakın bu hırsızlar aç değil. Bunu meslek haline getirmişler. Fırından ekmek çalmıyorlar. Milletin malına göz dikmişler. Kiminin hayvanını, kiminin tarım aletlerini çalıyorlar. Köylü, çiftçinin artık sabrı kalmadı. Acilen hırsızlara verilen cezaların ağırlaştırılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler