• 19 Eylül 2023, Salı 16:25

Çine’de Gaziler Günü törenlerle kutlandı

Çine’de 19 Eylül Gaziler Günü, düzenlenen törenlerle kutlandı.

Çine Hükümet Konağı Meydanı’nda düzenlenen törene, Çine Kaymakamı Murat Büyükköse, Çine Cumhuriyet Başsavcısı Umut Dinçer, Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, siyasi parti temsilcileri, idari amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, gaziler ve şehit yakınları ile öğrenciler katıldı.

Çine Kaymakamlığı ile Çine Belediyesi adına Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Çine İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Gazi Mustafa Uzun gerçekleştirdi. Öğrenciler tarafından okunan ‘Gazi’ şiirlerinin ardından buradaki tören sona erdi.

Daha sonra Çine’de hizmet veren bir restoranda, gaziler ve şehit yakınları için kahvaltı organizasyonu gerçekleşti. İlçede bulunan 27 gazi ile 22 şehit ailesi ve yakınları, Çine Kaymakamı Murat Büyükköse, Çine İlçe Jandarma Komutanı Memiş Arı, Çine Sosyal Hizmetler Müdürü Binay Erkun tarafından karşılandı. İlçe protokolü ile birlikte yapılan kahvaltı sonrasında emekli imam hatip Ercan Yasak tarafından Kuran’ı Kerim tilaveti okunurken, İkçe Müftüsü Yahya Ofşin tarafından tüm şehitler için dua edildi.

Gaziler ve şehit yakınları, törenin ardından yine ilçe protokolü tarafından uğurlandı. (FATMA AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.

Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.