28 Mart 2024, Perşembe

ÇİNE'DE 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ TÖRENİ

19 Eylül 2020, Cumartesi 10:23

     


Sakarya Meydan Muhaberesi'nin kazanılmasından sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazilik” ve Mareşallik” rütbesinin verilişinin 99. yıl dönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlamak üzere Çine'de tören düzenlendi.
 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 


Çine Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen 19 Eylül Gaziler Günü Anma Programı Hükümet Meydanında gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törene Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Çine İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Soydan Hekim, Çine İlçe Emniyet Müdürü İsmet Şimşek, AK Parti Çine İlçe Başkanı Cemal Çakır, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, CHP Çine Kadın Kolları Başkanı Gülgün Ok, gaziler, şehit yakınları, kolluk kuvvetleri, kamu kurum kuruluş temsilcileri katıldı. Öğrenciler günün anlam ve önemini anlatan şiirler okudu. Çine Kaymakamlığı ve Çine Belediyesine ait çelenkler Atatürk Büstü önüne bırakıldı. 

"ÖLÇÜLEMEYECEK KADAR KUTSALDIR"
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çine Atatürk İlkokul Müdür Yardımcısı Cengiz Alkan gerçekleştirdi. Alkan, "Destanlar yazan şehit ve gaziler tek tek onur abideleridir. Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarıdır. Gazilerimiz Türk Milletinin bekası uğruna bedeller ödemiş kahramanlardır. Bacağım, kolum, gözüm olmadan yaşayabilirim ama vatanım olmadan yaşayamam diyen gazilerimiz, vatan size minnettardır. Şehitlik ve gazilik ünvanı hiçbir maddi değer ve dünyevi payeyle ölçülemeyecek kadar kutsaldır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için canını veren şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden gazilerimizin manevi huzurunda saygıyla eğilir şükranlarımı sunarım" diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler