19 Nisan 2024, Cuma

Çine'de 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs 2020, Salı 19:48

     


Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, bando korteji ile birlikte ilçe sokaklarını gezerek vatandaşların bayramını kutladı.

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERINİ TIKLAYINIZ)

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, CHP Çine Kadın Kolları Başkanı Gülgün Ok, CHP Gençlik Kolları Başkanı Emre Keser ve partilileri ile birlikte bando korteji ile birlikte ilçe sokaklarında yürüyerek Türk Bayrağını salladı. Vatandaşlar Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer'i kapı ve balkonlarda karşıladı. Çine sokaklarında yaşanan bayram coşkusu renkli görüntülere sahne oldu.

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Kurtuluş Savaşımızın miladı olan 19 Mayıs, milletimizin esaret zincirini kırmak adına Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde attığı büyük adımın adıdır. Türk Milletinin işgalci güçlere karşı verdiği eşi görülmemiş mücadelenin başlangıcı olan bu tarihi gün, gençlerimize çok iyi anlatılmalıdır. Çünkü millet olarak bir kalabilmenin teminatı 101 yıl önce işgalci güçlere karşı verilmiş o büyük savaşı anlamaktır. 101 yıldır yanan bu ateşi daha da anlamlı kılan bir diğer unsur ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bugünü gençliğe bayram olarak armağan ederek ölümsüz kılmasıdır. Koronavirüs nedeniyle alınan birçok tedbirin içerisinde elimizden geleni yapmaya çalıştık. İnşallah bunları daha da genişleterek yapacağız. Araçla ilçemizin dört bir yanında müzik yayını yaptık. Sesli yayın aracımızla bayram coşkusunu halkımıza yaşatmak istedik. Ayrıca bugün bir bando korteji yaptık. Sanırım Çine tarihinde bir ilk oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki on yıllarda daha coşkulu bir şekilde bayramlarımızı kutlayacağız. Katılan iştirak eden 7'den 70'e herkese çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bugün Kadir Gecesi, vatandaşlarımızın hem kandilini hem de bayramını canı gönülden kutluyorum. Allah bu millete bir daha böyle zor günler yaşatmasın. Dün nasıl bir isek bugün de biriz. Hep birlikte bu zor günleri atlatacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler