4 Mayıs 2024, Cumartesi

BAYRAM HARÇLIKLARINI BAĞIŞLADI

18 Ağustos 2020, Salı 18:02

     


Çine'nin Cumalı Mahallesi'nde ailesiyle birlikte yaşayan Enes Kaan Üstün, Kurban Bayramı boyunca biriktirmiş olduğu bayram harçlıklarını, evsiz kalan çocuklara ulaştırılabilmesi için Türkiye Diyanet Vakfı'na bağışladı.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

10 yaşındaki Enes Kaan, dünyanın dört bir yanındaki ve Suriye'de savaş sebebiyle evleri yıkılan, evlerini terk etmek zorunda kaldıkları için evsiz kalan çocuklara çok üzüldüğünü ifade etti. Üstün, onların üzüntülerini bir nebze olsun dindirmek arzusuyla kumbarasında biriktirmiş olduğu bayram harçlıklarını, Çine Müftülüğüne bağışladı.

 

"O PARALARA EL SÜRERSEM..."

Enes Kaan Üstün, yaşından büyük bir olgunlukla biriktirmiş olduğu harçlıklarını annesinin, ''Oğlum ne kadar olmuş bir sayalım'' demesi üzerine vakarlı duruşuyla ''Anneciğim! Eğer o paralara dokunursam, el sürersem, belki canım paraları harcamak ister ve yardım etmekten vazgeçerim'' sözü üzerine annesi, oğlu ile birlikte Çine Müftülüğünün yolunu tuttu. Müftülüğe gelerek içi para dolu kumbarayı, Türkiye Diyanet Vakfı Çine temsilcilerine teslim etti.

 

"TAKDİRE ŞAYAN BİR OLGUNLUK"

Çine Müftü Vekili Ethem Yaşar, "Gözlerimizi yaşartan, takdire şayan bir olgunluk gösteren bu evladımızı ve onu yetiştiren ailesini tebrik ve takdir ediyoruz. Böylesine erdemli bir öğrencinin iyilik öncüsü davranışının bütün evlatlarımıza, öğrencilerimize ve hepimize örnek olmasını temenni ediyoruz. Yapılan bağış annesinin ve müftülük personelin huzurunda sayılarak makbuz karşılığında teslim alınmış ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın "Bir aradayız İdlib'in yanındayız’’ düsturuyla başlatmış olduğu "Suriye İdlip İyilik Konutları" kampanyasında kullanılmak üzere Türkiye Diyanet vakfı hesabına yatırılmıştır" şeklinde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler