27 Nisan 2024, Cumartesi

Çineli ızgara ustası Efeler’de işyeri açtı

18 Haziran 2022, Cumartesi 15:08

     


Efeler’de 40 yıldır pide sektöründe hizmet veren Turgut Koç ile ızgara ustası damadı Uğur Tosun güçlerini birleştirdi. Çineli ızgara ustası Uğur Tosun, açtıkları Yörük Efe Çorba, Pide ve Izgara Salonu ile ilçedeki eksikliği gidermek istediklerini belirtti.

Efeler Kurtuluş Mahallesi’nde 40 yıl boyunca pide salonu işleten Turgut, Çine’de uzun süre ızgara ustası olarak çalışan damadı Uğur Tosun yeni işletmeleri ile hizmete başladı. Efeler Girne Mahallesi Yavuz Sultan Selim Camii yanında bulunan işletmenin geçtiğimiz günlerde yapılan açılış kurdelesini de, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay gerçekleştirdi.

“İSTENİLEN KALİTEDE HİZMET SUNABİLMEK ADINA BU İŞYERİMİZİ AÇTIK”

“pidecilik benim ana mesleğim” diyen yaklaşık yarım asırlık pide ustası Turgut Koç, “Eski dükkanım bana yetiyordu ama çocuklarımım ve torunumun geleceği için böyle nezih ve bol seçeneği olan bir işyeri kurmak istedik. Asıl mesleğimin yanı sıra çorba, kumpir, pizza ürünlerinde de iddialıyım. Çocuklarımın teklifi ile vatandaşların çorbadan kebaba, serpme kahvaltıdan Çine Köftesine kadar kaliteli ürünü bir arada bulabileceği nezih bir işyerimiz olsun istedik. 2 ayrı işletme olursa kalitemize hakim olamayız düşüncesi ile tek çatı altında, istenilen kalitede hizmet sunabilmek adına bu işyerimizi açtık” dedi.

“MÜŞTERİLERİMİZ ARTIK VAZGEÇEMİYOR”

Efeler’de aile olarak yemek yenebilecek işletme sayısının yetersiz olduğunu fark ettiklerini ve bu nedenle böyle bir salon açmaya karar verdiklerini belirten Uğur Tosun, “Ben uzun yıllar ızgara ustası olarak çalıştım. Efeler’de özellikle et ürünlerinin yer aldığı işletme sayısı çok yetersiz. Bu nedenle et ürünlerinin ağırlıkta olduğu, diğer seçenekleri bol bir işletme açalım istedik. Babamız pide sektörünün duayeni ve ben de ızgara çeşitleri olan köfte, kebap başta olmak üzere tüm et ürünlerinde oldukça iddialıyım. Gelen müşterimiz daha önce damağına uygun et ürünlerini yemediği için diğer seçeneklerden tercih ediyor. Biz bazen tavsiyelerde bulunuyoruz, bazen de tadımlık ikramlarda bulunuyoruz. Izgara çeşitlerini tadan müşterilerimiz artık vazgeçemiyor. Amacımız kaliteli ürün ve bol çeşit ile herkesin damağına uygun hizmet verebilmek” diye konuştu.

Yörük Efe Çorba, Pide ve Izgara Salonu’nun açılışını gerçekleştiren Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, ilçede böylesi bir işletmeye ihtiyaç olduğunu belirterek, işletmecilere de, açtıkları nezih salon için teşekkür etti.  







 
Son Eklenen Haberler