20 Nisan 2024, Cumartesi

Çine şoför esnafı Ahmet Sert dedi

18 Ocak 2022, Salı 17:51

     


Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın seçimli Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurulda mevcut Başkana karşı aday olan Ahmet Sert’in listesi 273 oy alarak seçimin galibi oldu. Bircan Öter'in listesine ise 247 oy çıktı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın seçimli Olağan Genel Kurulu, Sosyal Tesisler Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Genel Kurula, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ile Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, MHP Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Selahittin Çetindoğan, Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, Aydın Tamirciler Odası Başkanı Hasan Eyefçi, Aydın Demirciler Odası Başkanı Muhammet Ali Künkçü, Aydın Bakırcılar ve Saatçiler Odası Başkanı Mehmet Gökcen, siyasi parti temsilcileri ile Belediye Meclis Üyeleri ve esnaflar katıldı.

Genel Kurula Divan Başkanı olarak Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Selahittin Çetindoğan yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulda, 14 ayrı gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Daha sonra da meslekte 40 yılını dolduran üyeler ile odaya emek veren personele plaket takdim edildi.

“BEN DE BIKTIM ARTIK”

Genel Kurul’da konuşan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, dünyayı etkisi altına alan pandemi salgının Çine’de şoför esnafına da olumsuz etkilediğini belirtti. Pandemi salgınından biran önce kurtulma temennisinde bulunan Başkan Dinçer, “Ben 2 dönemden buyana Bircan Başkan ile birlikte çalışıyorum. Her hafta benimle beraber. Her geldiğinde benden bir şeyler istiyor ve ben de bıktım artık. Geliyor, ‘Çine Birlik dolmuşlarımız Aydın Otogara kadar gidiyor, eski minibüs garajına gitmiyor’ diyor. Hadi ara bakalım Büyükşehir Belediyesine ve UKUME’ye ve bu araçlar eski minibüs garajına gitsin diye. Tekrar geliyor, ‘Biz para kazanamıyoruz, garaj giriş ücretleri artırılmasın’ diye. Hadi bakalım bir de onu halledelim diyoruz. 2 dönemdir kendisiyle uyumlu bir şekilde çalıştık. Bundan sonra da hayırlı olsun diyorum. Ama benim fikrim, biz takım tutar gibi taraf tutuyoruz. Fakat takımımız ne kadar kötü olursa olsun hep diyoruz ki, şu kazanacak veya bu kazanacak ve siyaseti hep yanlış yapıyoruz. Bu bir futbol takımı değil. Önemli olan sizin, sizleri en iyi temsil edebilecek olan Şoförler Cemiyeti adayını seçmeniz. Sizler bizi ve çocuklarımızı taşıyorsunuz. İnşallah Allah kaza vermez. Ben Allah sağlık verirse 2 yıl daha belediye başkanıyım. Bu kongrede kim seçilirse seçilsin, ben yardımcı olmaya çalışacağım. Kongrenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“HİZMETİMİZ HİÇBİR AYRIM OLMAKSIZIN HERKESE EŞİT BİR ŞEKİLDE OLACAK”

Yolcu taşımacı esnafı olduğunu belirten Ahmet Sert, “Bundan 6 ay önce Çine Birlik Kooperatifi Başkanı olarak seçildim. Öncelikle belirtmek isterim ki, şoför esnafı arkadaşlarımın sıkıntılarını bildiğim gibi, bu sıkıntıların çözümlerini de bilmekteyim. Yönetim kurulu arkadaşlarım ile bu sorunları çözebilmek, odamızı daha ileriye taşımak için aday oldum. Hizmetimiz hiçbir ayrım olmaksızın herkese eşit bir şekilde olacak. Diğer değinmem gereken bir konu da korsan taşımacılık. Özellikle nakliyeci esnafımız olmak üzere diğer esnaf arkadaşlarım bu durumdan çok etkilendiler. Yönetime geldiğimde kolluk kuvvetlerimiz ile işbirliği içinde olarak bu sorunları çözeceğiz. Diğer kooperatiflerin çalışma sistemi ile seçimlerine oda yönetimi olarak müdahale etmeyeceğiz. Sadece bu kuruluşlarımıza maddi ve manevi destek sağlayacağız. Seçimli olağan genel kurulumuzun hepimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

“SİZ O PARALARI ÖDEYEMEZSİNİZ”

Pandemi sürecinde hayatın durmasına rağmen kendilerinin durmadığını ve telefonlarının 24 saat açık olduğunu belirten Bircan Öter ise, “Biz Çine’de şoför esnafını ne yolda bıraktık ne de kapıdan çevirdik. Biz görevimizin başında durduğumuz sürece de sizleri hizmet ettik. Biz odada çalışırken ‘Başkanım ben yolda kaldım’ diyene, Odamızın kurtarıcısı esnafımızı yolda bırakmadı. Biz para ihtiyacı olduğunu söyleyen her esnafa risk alarak onların dosyalarını hazırladık. Biz şerefli, namuslu, haysiyetli şoför esnafıyla gece-gündüz çalıştık. Biz size para veremedik ama ancak aidat alabildik. Ama şunu söyleyeyim, görev yaptığımız süre içerisinde odamıza ait oteli komple yeniledik. Bunu kiminle yaptık? Tabi ki beraber görev yaptığımız yönetim kurulu arkadaşlarımla yaptık. Ben onlara çok teşekkür ediyorum, çünkü ailelerinden işlerinden feragat ederek çalıştılar. Biz Sivil Toplum Örgütüyüz ve Çine halkı için de hizmet ettik. Sabah’tan akşama kadar hizmet veren hiçbir çalışanımız ile ben, hiç kimseyi kırmadık. Ama kırıldığımız çok oldu. Bunu da kimlerin yaptığını biz çok iyi biliyoruz. Biz halkımızın en güvendiği, çocuğunu, eşini, canını ve malını emanet ettiği insanlarız. Onlar bizim kardeşlerimiz, onlar bizim evlatlarımız. Ana okuldan başlayıp 70 yaşındaki vatandaşımızın canından ve malından sorumluyuz. Bu hassasiyetleri görevimizin başında olduğumuz sürece hiç bırakmadık. Çine Şoför esnafı için belediyelerin kapısında yattık ama hiç kimsenin işi yarım kalmadı, hiç kimse de yolda kalmadı. Mazot ve diğer malzeme fiyatlarıyla işiniz çok zor, bunu biliyorum. O çektiğiniz kredileri nasıl ödediğinizi çok iyi biliyorum. Tekeriniz dönmezse, evinize para girmezse siz o paraları ödeyemezsiniz. Ben görevimde olduğum sürece ben sizlerin iş ve işlerinin takipçisiyim” ifadelerini kullandı.

YENİ YÖNETİM

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Odaya kayıtlı 615 üyeden seçime katılma hakkı bulunan 573 üyeden 529'u oy kullandı. Üyelerden 273 oyu alan Ahmet Sert Çine Şoförler Odası’nın başkanı oldu. Seçimlerde 10 oy geçersiz çıktı.

Ahmet Sert Başkanlığı’ndaki yeni yönetim şu isimlerden oluştu:

Nail Uzun, Kenan Şahin, Ahmet Turhan, Cemil Kuş, Nurdoğan Atille ve Zekeriya Bağdatlı. Denetim Kurulu'nda ise, Mehmet Demir, Necip Uzun ile Hasan Çoban yer aldı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler