4 Mayıs 2024, Cumartesi

21 YIL ÖNCE YAŞADIKLARINI ANLATTI

17 Ağustos 2020, Pazartesi 21:55

     


21 yıl önce, 17 Ağustos 1999 sabah 03:02'de merkez üssü Kocaeli’nin Gölcük ilçesi olan Marmara Depremi gerçekleşti. Türkiye tarihini derinden etkileyen ‘’Marmara Depremi’’nde Çineli Şenol May'da şehit düşmüştü. Şenol May'ın arkadaşı depreme tanıklık eden Sezer Kıvrak yaşadığı acı günleri anlattı. 

 

21 yıl önce, 17 Ağustos 1999 sabah 03:02'de merkez üssü Kocaeli’nin Gölcük ilçesi olan Marmara Depremini yaşayan Çineli Sezer Kıvrak yaşadığı acı olayı anlattı. Sezer Kıvrak depremde yakın dostu Şenol May'ı kaybetmiş olmanın hala derin üzüntüsünü yaşadığını ifade etti. 1999 yılında İstanbul Beyoğlu'nda vatani görevini yapmak için bulunan Sezer Kıvrak, "Çok ağır bir deprem oldu. Allah o günleri kimseye göstermesin. Biz gece yatarken o şiddetli görültüyle uyandık. Bazı arkadaşlarımız 'canavar geldi' diye haykırdı. O kadar büyük ve korku verici bir uğultu vardı ki, sanki kıyamet kopuyor gibiydi. Binlerce insan öldü, binlerce insan yaralandı. Bir buçuk ay boyunca askeriyenin bahçesinde uyuyup, uyandık. Deprem nedeniyle askeri bina zarar gördü, duvarları çatladı. Bizi içeri almadılar. Ben askerde aşçıydım. Her gün o binaya yine mutfakta çalışan arkadaşlarım ile birlikte girdik. Arkadaşlarımız aç kalmasın diye yemek yaptık ancak bir elim yemekte diğer elim ise elektrik şartelinde idi. Depremde şehit olan Şenol May ile eskiden bir tanışıklığımız vardı. Çine'de benim çalıştığım lokantanın hemen yanında berberde çalışıyordu. Çok iyi bir arkadaşımızdı. İstanbul'a birlikte gittik. Biz 78'e 4 tertip idik. Ben Beykoz, o Yalova'ya düştü. Arkadaşım Şenol May depremde yıkılan binanın altında kalarak şehit olmuş. Ben bunun haberini çok sonra yine askeriyede aldım. O an yıkılmıştım. Allah rahmet eylesin. Rabbim bu milleti afetlerden korusun" şeklinde konuştu.

 

21 YILLIK ACI!

21 yıl önce, 17 Ağustos 1999 sabah 03:02'de merkez üssü Kocaeli’nin Gölcük ilçesi olan Marmara Depremi gerçekleşti. Ankara'dan İzmir'e kadar geniş bir alanda hissedilen 7.4 büyüklüğündeki deprem sonrası resmi raporlara göre 18 bin 373 kişi öldü, 23 bin 781 kişi yaralandı ve 505 kişi de sakat kaldı. Büyük can ve mal kaybına neden olan depremde 285 bin 211 ev ile 42 bin 902 iş yeri büyük hasar gördü. On binlerce kişinin yaralandığı Marmara Depremi'nin ardından yıkılan kimi binaların yerine yeni yerleşim birimleri yapılırken, kimileri ise boş olarak günümüze kadar geldi. Türkiye tarihini derinden etkileyen ‘’Marmara Depremi’’nde hayatını kaybedenler için her yıl anma etkinlikleri düzenleniyor iken deprem şehidi Şenol May Çineli hemşehrileri tarafından unutulmadı. Şenol May, deprem felaketinde içerisinde bulunduğu askeri binanın yıkılması sonucu şehit olmuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler