• 17 Nisan 2023, Pazartesi 14:54

Kendi ürettiği ürünleri satarak aile ekonomisine katkı sağlıyor

Orhan ve Süzen Özkaya çifti

Çine’nin Mutaflar Mahallesi’nde yaşayan Süzen Özkaya, kendi yetiştirdiği ürünleri pazara getirerek aile bütçesine katkı sağladığını belirtti. İlerleyen yaşına rağmen hala çalışmaya devam eden Özkaya, gençlere iş konusunda seçici olmamaları gerektiğini söyledi.

 

Çine’nin Mutaflar Mahallesi’nde yaşayan 70 yaşındaki Süzen Özkaya, kendi bahçesinde yetiştirdiği soğan, nane gibi yeşillikleri pazara getirerek, satış yaptığını söyledi. Bu yaşına kadar sürekli üretip bir şeyler sattığını belirten Özkaya, gençlere de çalışmayı tavsiye etti. Eşinin de yardımıyla ürünlerini pazara getirdiğini söyleyen Özkaya, “Uzun zamandır bel rahatsızlığı geçirdiğim için çalışmıyordum. Kendimi iyi hisseder hissetmez çalışmaya başladım. Belim rahatsız olduğu için eşim pazarda bana yardım ediyor. Mutaflar’da, bahçemde yetiştirdiğim yeşillikleri Çine pazarında satıyorum. Sadece yeşillik değil kurutmalık ürünlerimi de getiriyorum” dedi. Gençlerin iş konusunda seçici olmamaları gerektiğini söyleyen Özkaya, “Gençler iş seçiyor. Bu kadar seçici olmamaları gerekiyor. Alın teriyle çalıştıktan sonra her iş yapılır” diye konuştu.

Özkaya, yeşillikleri 5 ile 10 lira arasında sattığını ifade ederek herkesin bütçesine uygun olduğunu belirtti. (ÖZGE KAHRAMAN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.

Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.