27 Nisan 2024, Cumartesi

“CHP’li seçmenin bile ideal adayı Recep Tayyip Erdoğan"

17 Mart 2023, Cuma 08:55

     


AK Parti’den milletvekili aday adaylığını açıklayan Doç. Dr. Mehmet Umut Tuncer, AK Parti Çine İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Tuncer, CHP’nin de ideal lider adayının aslında Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyleyerek, Kılıçdaroğlu’nun 12 kez seçim kaybettiğini hatırlattı.

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevinden istifa eden Doç. Dr. Mehmet Umut Tuncer, AK Parti Aydın Milletvekili Aday Adaylığı açıklamasının ardından ziyaretlere başladı. AK Parti Çine İlçe Teşkilatını ziyaret eden Tuncer, Çine’yle bir gönül bağının olduğunu söyleyerek, “Çine benim memleketim öz yurdum gibi, birlikte büyüdüğüm çocukluk arkadaşım, en yakın dostlarım Çineli. Mustafa ağabeyim Çineli, öyle olunca bende Çine’yi doğduğum ikinci yurdum gibi kabul ediyorum” dedi. Kısaca kendini tanıtan Tuncer, yaptığı çalışmalardan ve akademik hayatından bahsederek neden milletvekili adayı olduğunu açıkladı. Tuncer, "Daha büyük sorumlulukları almak, daha güçlü pozisyonlarla memleketimi yükseltmek için inisiyatif alamaya karar verdim. Neticede 2023 yılında AK Parti’den Aydın Milletvekili Aday Adaylığı başvurumu yaptım” diye konuştu.

“KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN SİYASET TARİHİNİN TOZLU RAFLARINA KALDIRILDIĞI BİR SEÇİM OLACAK”

Önümüzdeki seçimi Cumhuriyet tarihinin en kritik seçimi olarak değerlendirdiğini belirten Tuncer, sözlerine şöyle devam etti:

“14 Mayıs seçimlerini Cumhuriyet tarihinin en kritik seçimi olarak değerlendiriyorum. 6’li Masa etrafında toplanan şer ittifakı değil, aslında onları fonlayan ya da o masa etrafındaki toplananları iyice analiz ettiğimizde uluslararası bağlantılarını da gözlemliyoruz, tahmin ediyoruz. Bu açıdan ele aldığımızda jeopolitik bir riskle karşı karşıya olduğumuzu düşünüyorum. Tüm politikalarımızı kökünden değiştirecek bir yapılanma, bir masa olarak değerlendiriyorum. Ayrıca millet ittifakını temsil eden aday olarak çıkartılan Kemal Kılıçdaroğlu, ideolojik bağlamda değerlendirdiğimde Marksist bir yapılanmanın temel aktörü olduğunu düşünüyorum. 2023 seçimi bir beka seçimi, 2023 seçimine giden yolda Cumhurbaşkanımız o seçimi kazanacak. Kemal Kılıçdaroğlu bir rekortmen siyasetçidir. Dünya tarihinde onun kadar seçim kaybetmiş ve yeniden bir seçime aday gösterilen bir lider daha yok. Bu bilimsel bir tespittir. 12 defa seçim kaybetti ve 13’ncü defa aday olarak gösterildi. 2023 seçimi Kemal Kılıçdaroğlu’nun da siyaset tarihinin tozlu raflarına kaldırıldığı bir seçim olacak.”

Bir tek kalbin kırılmadan, bir oyun boşuna gitmeden mücadele içinde olunması gerektiğini belirten Tuncer, “Toplumun her noktasına dokunmalıyız. Aslında CHP’li seçmenin bile ideal adayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, çünkü Atatürk’ten sonra ikinci kurucu lider olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.

“AYDIN EN KÖTÜ YILLARINI YAŞIYOR”

Aydın’ın gelmiş geçmiş en kötü yıllarını yaşadığını söyleyen Tuncer, bunun sorumlusunun Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu olduğunu belirtti. Tuncer, “Bence 15 yıldır Aydın tarihinin gelmiş geçmiş en dramatik, en kötü yıllarını yaşadı. Aydın geçmişte Eg'nin incisi olarak tanımlanırdı. Denizli, Isparta, Manisa, Uşak, Aydın’ın yanında birer köydü ama geldiğimiz noktada Aydın hak ettiği yerde değil. Aydın’ın durumu ve çektiğimiz ıstırabın sorumlusu Özlem Çerçioğlu’ndan ve zihniyetinden başkası değildir. 2024 yılından inşallah kurtulacağız. Aydın’a yakışan hizmeti de üreteceğiz bundan da hiçbir şüphem yok” dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü görevinde birçok olaya şahit olduğunu ifade eden Tuncer, “Ben görev sürem boyunca CHP zihniyetinin Aydın’ın önemli turizm ilçelerinde ortaya koyduğu skandal performansları ve rant mafyası ile işbirliği içerisinde ürettikleri rüşvet çarkını ve Aydın vatandaşlarını soyma düzenlerini defalarca kez deşifre ettim” diye konuştu.

Tuncer, konuşmasının ardından katılımcılara teşekkür ederek, destek ve dua istedi.

AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir ziyaretlerinden dolayı Tuncer'e teşekkür etti. (ÖZGE KAHRAMAN)







 
Son Eklenen Haberler