20 Nisan 2024, Cumartesi

Başkan Şahin’in mahallelileri de hizmet alamamaktan şikayetçi

16 Kasım 2022, Çarşamba 14:13

     


CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin’in de evi bulunan ve Çine ilçesine bağlı gelişmekte olan Karakollar Mahallesi halkı, kanalizasyonlarının olmaması ve bozuk yollardan şikayetçi. Yazın toz kışın ise çamurdan dolayı mağdur olduklarını ifade eden mahalle halkı, yollarının ve kanalizasyon alt yapısının biran önce yapılmasını istiyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin'in de yaşadığı mahalleye Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ile CHP'li Çine Belediyesi tarafından hizmet verilmemesi, 'İlçe Başkanı'nın yaşadığı mahalleye, CHP'li yerel yönetimlerin hizmet etmemesi, Başkan Şahin'e söz hakkı verilmiyor mu?' sorularına neden oldu.

Çine'de Devlet Hastanesi ve cezaevi inşaat sahasının yakınında bulunan mahallenin, Çine’nin en gelişmekte olan mahallesi olduğunu vurgulayan halk, mahallede bazı sokakların göstermelik olarak taşla kaplandığını, ancak çoğu sokakta yolların bozuk olduğunu ifade etti. Kanalizasyon alt yapısı için de boruların döşendiğini ancak başka her hangi bir işlem yapılmadığını ifade eden halk, yetkililerin görevlerini yapması çağrısında bulundu.

“BALKONLARIMIZA ÇAMAŞIR SEREMİYORUZ”

Karakollar Mahallesi Tepe Sokak’ta oturan Arife Koyuncu, bir alt sokak olan Yağmur sokağın yollarının taş olduğunu ancak kendi sokaklarına her hangi bir çalışma yapılmadığını belirterek; “Yolların yazın tozundan, kışın çamurundan muzdaribiz, yollarımızın yapılmasını istiyoruz. Yazın yoldan geçen araçlardan dolayı kapı ve penceremizi açamıyoruz, balkonlarımıza çamaşırlarımızı seremiyoruz. Kışında yolda oluşan çamurdan dolayı çocuklarımızın ayakkabıları sürekli çamurlu halde. Bunu yanında mahallemizde kanalizasyon yok her ay dolan fosseptik çukurumuzu boşalttırmak için uğraşıyoruz. Buda bizim için bir maliyet, zaten vergimizi düzenli şekilde ödüyoruz. Yetkililerden bir an önce yollarımızın ve kanalizasyonumuzun yapılmasını istiyoruz” dedi.

“SÜREKLİ BALKON YIKAMAK ZORUNDAYIZ”

Yoldan geçen her araçla toz içinde kaldıklarını belirten Selda Dağtekin; “Mahallemize hastane ve cezaevi yapılamaya başlandı, buraya gelen kamyonlar bizi çok rahatsız ediyor. Çünkü yollarımız çok bozuk ve her araç geçtiğinde toz içinde kalıyoruz. Yolların tozundan dolayı sürekli balkon yıkmak zorundayız. Ayrıca mahallemizde kanalizasyon yok, çukurlar taşıyor. ASKİ’ye isim yazdırdığımızda da hemen gelmiyorlar. Bu durumdan dolayı da çok rahatsızız. Yollarımızın düzenli bir şekilde yapılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Çine’ye en yakın mahalle olduklarını ancak en kötü yolların da kendilerine ait olduğunu aktaran Ayhan Gündoğan; “Çine’ye en yakın mahalle bu mahalle ama yolları en çirkin olan mahalle de bu mahalle. Yollar toz toprak, kamyonlar geçtikçe evimiz tozdan görünmüyor. Kışın çamur, yazın toz mahallemiz çok mağdur durumda her bakımdan” şeklinde konuştu.

“AMAÇ VAR ETKİNLİK YOK, ETKİNLİK VAR SONUÇ YOK “

15 yıldır Karakollar mahallesinde yaşadığını ifade eden Ceren Dağtekin; “Kışın yağmur çok çamur oluyor. Sağolsunlar getirip taşımızı döküyorlar ama taşlar toprakla beraber çamur oluyor tekrar. Aşırı yağış olan bir kış yolumuzu hiç kullanamadık, başka yollardan geçtik. Bazı mahalleler de hiç kullanılmayan yollar bile taşla kaplı ama bizim mahallemizde yok. Bazı yolları görünüş amaçlı taş yaptılar bizim sokaklarımıza da yapılacağını söylüyorlar ama inşallah en kısa zamanda yapılır. Yapılacak tamam ama daha hızlı şekilde yapılmasını istiyoruz . Mahallemizin yakında hastane, cezaevi ve alış veriş merkezi yapımı devam ediyor. Mahallemiz gelişirken biz de yollarımızın yapılmasını istiyoruz. Kanalizasyon içinde borular döşendi ama şöyle bir durum söz konuşu amaç var etkinlik yok, etkinlik var sonuç yok” şeklinde konuştu.

“AYAKKABILARIMIZ ÇAMURLU DİYE SERVİSE ALMAK İSTEMİYORLAR”

Feride Raşit Kalkan Ortaokul öğrencisi Saide Su; “Yağmur yağıp çamur olduğu zaman servisler bizi evimizin olduğu yerden almak istemiyor. Öyle zamanlar da ya yola çıkıyoruz ya da başka komşumuzun evinin önünden alıyor. Bazen de ayakkabılarımız çamurlu diye servise almak istemiyorlar. Yollarımızın yapılmasını istiyoruz” diye konuştu. (SELİME AYDEMİR) 







 
Son Eklenen Haberler