28 Mart 2024, Perşembe

"ÇİNLİ YAPAR DA ÇİNELİ YAPMA MI?"

16 Eylül 2020, Çarşamba 13:44

     


KOSGEB Aydın İl Müdürü Sadullah Dülger, kendi imkanları ile ağaç silkme makinesi üreten Ömer Özmen'i ziyaret etti. Daha önce "Aydın'da neden traktör üretilmesin" diyerek dikkatleri üzerine çeken Dülger, Özmen'in projesini inceleyerek, "Çinli yapar da Çineli yapma mı?" dedi.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

KOSGEB Aydın İl Müdürü Sadullah Dülger, kendi imkanları ile ağaç silkme makinesi üreten Çine Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren Özmen İş Makina sahibi Ömer Özmen'i ziyaret etti. Dülger, Özmen'in azimli ve kararlı çalışmasından dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek, AR-GE çalışmasının kuruldan geçmesi ile birlikte KOSGEB olarak sıfır faizli kredi ve ayrıca hibe desteği sağlayabileceklerini aktardı. Dülger, "Çineli ustamız bir işe başlamış, inanmış ve yabancı pazarında bulunan bir makineyi kendi imkanları ile üretmiş. Biz KOSGEB olarak AR-GE projesi ve sahada üreten esnafımıza destek veren bir kuruluşuz. İnşallah Ömer kardeşimize destek olacağız. Ustamız bize projesini sundu, bu proje kurulda incelendikten ve onay aldıktan sonra makinenin seri üretimi noktasında 5 milyon liraya varana kadar bir desteğimiz söz konusu. Bu makinenin daha profesyonel hale getirilmesi durumunda ülke ekonomimize katkısı tartışılmaz. Makinenin civatasına varana kadar ustamızı destekleyebileceğiz. Eğer üretim yapmak isteyen ustalarımız gerekli projeleri bize sunar ise bu projeleri hayata geçirebilmek için üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız" şeklinde konuştu.

 

"YETER Kİ İNANALIM"

KOSGEB'in çok avantajlı yatırım imkanları olduğunu belirten Dülger, AK Parti Aydın Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş'ın da katıldığı daha önce Çine'de gerçekleştirilen toplantıda sarf etmiş olduğu, 'Ben istiyorum ki Aydın'da tarım aletleri üretilsin. Aydın'da neden traktör üretilmesin ki?' sözlerini hatırlatarak, "Çinli yapar da Çineli yapma mı? Yeter ki inanalım. Ustalarımızın emeği, bu memlekete katmış oldukları değer yaşamın her alanına yansıyor. Üretmek isteyen ustalarımızın her daim yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

 

"ÇİNE'MİZE FAYDALI BİR ESER BIRAKABİLİRSEK NE MUTLU"

KOSGEB Aydın İl Müdürü Sadullah Dülger'in ziyaretinden dolayı memnun olduğunu ifade eden Özmen, "Makinemizi seri üretime geçirebilmemiz için maddi anlamda bir sıkıntı yaşıyoruz. İşte tam da burada bize yardımcı olmak için yol gösteren KOSGEB Aydın İl Müdürü Sadullah Dülger beye çok teşekkür ediyorum. AR-GE projemizi hazırlıyoruz. İnşallah KOSGEB'ten alacağımız destek ile makinemizin seri üretimine başlayacağız. Bu hepimizin başarısı olacak. Çine Sanayi Sitesi esnafları olarak bir başarıya imza atacağız. Bu işin üstesinden tek başıma gelmem mümkün değil. Bunu sanayi esnafı olarak başaracağız. Makinemizin üretiminde bir çok ustamızın emeği oldu ve olacak. Çine'mize faydalı bir eser bırakabilir ekonomisine bir nebze olsa faydalı bir dokunuş yapabilir isek bize ne mutlu" diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler