25 Nisan 2024, Perşembe

BAŞKAN ÖTER'DEN AHİLİK HAFTASI MESAJI

16 Eylül 2020, Çarşamba 15:20

     


Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, Ahlik Haftası nedeniyle yapmış olduğu açıklamasında, “Ahiler, kendi ticaret çıkarını diğer meslektaşlarından üstün tutmayan mutluluğu halka hizmet edip yararlı olmakta arayan kişilerdir” dedi.

 

Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, Ahilik açılımının kardeşlik, yiğitlik, cömertlik ile dürüstlük, sevgin, dostluk, yardımlaşma, hoşgörü, bilgi ve dayanışma olduğunu belirtmiş olduğu açıklamasında günümüzün yükselen değerlerinin önemli bir kısmının özünde ahiliğin temel ilkelerinde de yatmakta olduğunu ifade ederek, "Tüketici hakları, sivilleşme, kooperatifçilik, çeşitli mesleki kuruluşların varlığı gibi kavramları Batı’ya aktaran birikim, Ahilik kültürüdür. Ahilik teşkilatının kurucusu Ahi Evran-ı Veli’nin düşünceleri ve Ahilik geleneği yüzyıllardır geçerliliğini korumakta, günümüzün ihtiyacı olan doğruları gözler önüne sermektedir. Ahilik, halka dönük bir kurumdur. Ahiler, kendi ticaret çıkarını diğer meslektaşlarından üstün tutmayan; mutluluğu halka hizmet edip yararlı olmakta arayan kişilerdir. Müşteri her zaman haklıdır sözü de bu anlayışın eseri olarak dilimize yerleşmiştir” dedi.

 

Yaklaşık 9 aydan bu yana dünyayı etkisi altına alan koronavirüs süreci nedeniyle esnaf ve sanatkârın önemli bir kesiminin büyük sıkıntılar içinde olduğunu vurgulayan Başkan Öter, “Koronavirüs pandemi sürecinin en mağdur kesimi esnaf ve sanatkâr camiasıdır. Aylarca işyerini açamayan, aylarca eline ücret geçmeyen, sadece işyerinin değil evinin bile kirasını ödeyemeyen esnaf ve sanatkârımız çok büyük sıkıntılar içindedir. Verilen destek ve katkılar yetersizdir. Esnaf ve sanatkârlarımız için yeni dönemde tedbir ve katkılar talep ediyoruz. Esnafımız zarar da etse, kar da etse her haline şükür etmektedir. Özellikle servisçi esnafımız Mart ayından bu yana kontak açmamaktadır. Ayrıca bu eğitim döneminin de nasıl olacağı hala belirsizliğini korumaktadır. Fakat bu esnafımızın temel giderleri (MTV, sigorta, SGK Pirimi) aynı şekilde devam etmektedir. Bu esnaflarımız için bu mağduriyetleri giderme açısından bir çözüm yolunun bulunması en büyük dileğimizdir. Bizim esnafımızın yine de ahilik kültürü gereği halimize bin şükür demesini de bilmektedir. Başta esnaf ve sanatkârlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Ahilik Haftası’nı kutlar işlerinde hayır, bereket ve bol kazançlar diler, pandemi süreciyle hep birlikte mücadele ettiğimiz şu günlerde Ahilik Haftası’nın hayırlara vesile olmasını dilerim” şeklinde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler