2 Mayıs 2024, Perşembe

Yaz aylarının vazgeçilmez lezzeti: Dondurma

16 Temmuz 2023, Pazar 19:38
Son güncelleme: 17 Temmuz 2023, Pazartesi 16:57

     


Kavurucu sıcakların etkili olduğu bu günlerde, serinlemek isteyen insanların en çok tercih ettiği ve tükettiği lezzet dondurma oldu. Çine’de el yapımı rengarenk dondurmalar üreten işletme sahipleri Aşkın Altıntaş ve Öznur Altıntaş çifti ise sıcak yaz akşamlarında yoğunluktan mutlu olduklarını belirtti. Birçok vatandaş da buraya gelerek serinlemeye çalıştı.

Sıcaktan bunaldıkları için kar helvası yemeye gelen vatandaş Sabahattin Ayter, “Bugünlerde sıcaklık baya etkisini gösterdi. Bizde serinlemek istiyoruz o yüzden dondurma ve kar helvası yemeye geldik” dedi.

“YAZIN İNSANLARI SERİNLETİYORUZ”

Yaz aylarında insanların serinlemek için dondurma tercih ettiğini ve akşam saatlerinde yoğun olduklarını söyleyen dondurma işletmecisi Aşkın Altıntaş, “Burada dondurma, kar helvası ve dondurmalı ezme yapıyoruz. Yazın insanları serinletiyoruz. Vişneli, limonlu, kakaolu ve vanilyalı dondurma çeşitlerimiz var. Tatlı çeşitlerimizde var. Dondurmaları kendimiz yapıyoruz. El yapımı ve doğal ürünler olduğu için dondurma çok lezzetli oluyor. Sıcak havalarla hep yoğun oluyoruz. Akşamları geç saatlere kadar müşterilerimiz oluyor. Bu sene kış mevsiminde de dondurma yapmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

“DONDURMAMIZDA HİÇBİR KATKI MADDESİ YOK”

Dondurmanın kendi üretimleri olduğunu dile getiren işletmeci Öznur Altıntaş, “Benim çocukluğum bu dükkanda geçti. 36 yıllık geçmişi olan dükkanımızda babamla birlikte başlamıştık. Ben evlendikten sonra babam emekliye ayrıldı. Bizde eşimle birlikte bu işe devam ettik. Dondurmamızda hiçbir katkı maddesi yok. Süt, salep ve şekerden yapıyoruz. Aromalarımızı da tamamen meyvelerin kendisinden kullanıyoruz. Müşterilerimizde çok seviyor. Kaç yıldan beri güven teşkil etmişiz güven sağlamışız demek ki. Babamla başlamış olduğumuz bu işi devam ettirmeye çalışıyoruz. Aslında dükkanımızın 36 yıl öncesi de var. Dondurmadan önce biz helvacıyız aslında. Babamın kökü Akşehirli. Bu işte gerçekten köklü bir mesleğimiz var. Biz eşimle birlikte bu mesleğe dördüncü kuşak olarak devam ediyoruz. Daha sonra kar helvası yaptık ve o da çok sevildi. Kar helvasının şerbetini de kendimiz yapıyoruz. Elimizden geldiği kadar hizmet vermeye, müşterilerimizi memnun etmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. (ÖZGE KAHRAMAN)







 
Son Eklenen Haberler