• 16 Haziran 2023, Cuma 17:08

27 yıldır 'Çiçek' gibi hayat

Arif Kalın

Çine’de yaşayan ve 27 yıldır çiçekçilik yapan Arif Kalın, Çine Halk Pazarına getirdiği renk renk çiçekler, pazarın gözdesi oldu. Bakanların bir daha bakmasına sebep olan renk cümbüşü çiçekleri çok sevdiğini söyleyen Kalın, “Onlar da evlat gibi oluyor” dedi.

Çine’de her Perşembe günü Pazar yerinde tezgah açan 66 yaşındaki Arif Kalın 27 yıldır çiçekçilik işiyle uğraştığını söyledi. Maviden kırmızıya, pembeden beyaza birçok canlı çiçeği tezgahında bulduran Kalın, “Çiçekçilik sabır isteyen bir meslek gerçekten o canlıyı sevmeniz gerekiyor. Sevmezseniz onun dilini anlamazsanız bu işi yapamazsınız, maddi kayıplar yaşarsınız. O yüzden bu işi sevmeyen yapamaz” dedi. Renk renk çiçeklere bakarken insanın moralinin düzeldiğini söyleyen Kalın, “Çiçek alamaya gelenler burada mutlu oluyor. Rengarenk çiçekler insanın gerçekten yüzünü güldürüyor. Bende onlarla uğraşırken çiçek gibi oluyorum, huzur buluyorum” diye konuştu.

Mavi ortancalar görüntüsüyle göz doldururken, Arif Kalın Çine’de çok fazla çiçekçide mavi ortancanın bulunmadığını söyledi. Çiçeklerini bir serada gözü gibi baktığını belirten Kalın, “Çiçeklerimizi İzmir Bayındır’dan getiriyoruz ve kendimize ait serada bakıyoruz. Her çiçeğin ortamı farklıdır bazısı güneşi sever bazısı gölgeyi bu yüzden çiçek bakarken bunları bilip öyle büyütmeliyiz. Çiçeklerim benim evlatlarım gibi oldu onların her birinin dilinden anlar ona göre bakarım” ifadelerini kullandı. (ÖZGE KAHRAMAN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.

Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.