27 Nisan 2024, Cumartesi

Çocukluk merakını yıllar sonra işe çevirdi

16 Mayıs 2023, Salı 11:46

     


Çine’de yaşayan Ayşegül Korkmaz, 5 yaşından bu yana merak sardığı dikiş işini yıllar sonra kendi işine çevirdi. Açtığı terzi atölyesinde kişiye özel tasarım elbiseler yapan Korkmaz, kendi işinin patronu oldu.

Çine’de 1 buçuk yıl önce terzi atölyesi açan Ayşegül Korkmaz (40), hayallerin mutlaka bir gün gerçekleşeceğini söyledi. 5 yaşında annesinin dikiş makinesini karıştırarak ipliğe, kumaşa merak sardığını belirten Korkmaz, “17 yaşında dikiş nakış kursuna gitmiştim. Sonrasında birçok iş kolunda çalıştım ama bir gün hayalim olan bu mesleği tek başıma yapabileceğimi hiç düşünmedim. En son çalıştığım iş yeri terzilik üzerineydi, orada çalıştığım abladan çok ilham aldım. Halk Eğitimden ustalık belgemi aldım. Bu belgeyi alır almaz bende bir gün kendi dükkanımı açacağım dedim. Belki öylesine söylediğim bir cümleydi ama evrene ne mesaj gönderirseniz o mutlaka gerçekleşiyor” dedi. Ustalık belgesini aldıktan sonra bir dükkan arayışı içerisine girdiğini ifade eden Korkmaz, “İstediğim dükkanı bulmuştum. Çarşıdan uzak mahalle terzisi diyebileceğimiz bir yerde dükkanımı açtım. Evde bir makinem vardı önce onunla işe başladım sonra onu sattım başka bir makine derken şuan 3 makineyle çalışıyorum” diye konuştu.

KİŞİYE ÖZEL TASARIM YAPIYOR

İşinin sadece tamirat olmadığının altını çizen Korkmaz, “Ben kişiye özel tasarım elbiseler de yapıyorum. Kişi nasıl bir şey istediğini söylüyor. Hayal gücümüzle kişiye özel elbiseler ortaya çıkarıyoruz. İğne, iplik, kumaş parçaları benim gerçekten hayalimdi. İnsan bu dünyaya bir amaç için gelir ya benimde amacım üretmek, tasarlamakmış. Ben bu meslekte kendimi buldum. Bütün kadın arkadaşlara tavsiyem, olmuyor diye bırakmasınlar. Allah daha güzelini mutlaka veriyor” ifadelerini kullandı. (ÖZGE KAHRAMAN)







 
Son Eklenen Haberler