20 Nisan 2024, Cumartesi

AK Parti İlçe Teşkilatı Muhtarları ziyaret etti

16 Mart 2023, Perşembe 13:41

     


AK Parti Çine İlçe Teşkilatı, Muhtarlar Derneği’ni ziyaret ederek, yeni seçilen Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Tarhan’ı ve yeni yönetimi tebrik etti.

 

AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, muhtarlığın demokrasinin yapı taşlarından biri olduğunu söyleyerek, muhtarların istek ve taleplerini dinledi. Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Tarhan ziyaretlerinden dolayı AK Parti İlçe Teşkilatına teşekkür ederek, sorunlarını iletti. Tarhan, suyla ilgili sıkıntılarının olduğunu söyleyerek, “Hem şebeke suyunun fiyatının yüksekliği hem de Devlet Su İşlerinin sulama ile ilgili sıkıntımız var. DSİ kısıtlı su veriyor, ayrıca yeni yapılan Adnan Menderes Barajından çok fazla yararlanamıyoruz. Su Söke’ye de gidiyor” dedi. Kandemir, AK Parti yönetiminde Türkiye’ye birçok barajın kazandırıldığını belirterek, “Bunlardan bir tanesi de asırlık bir hayal olan Çine Adnan Menderes Barajı’dır. Suyumuza biz fazlasıyla sahip çıkıyoruz. Herkes adaletli ve eşit kullanılıyor. Bence şuanda yaşayacağımız en büyük sıkıntı kuraklıkla olacak” diye konuştu.

Yer altı kullanım su bedelinin yüksek olduğunu belirten muhtarlar bununla ilgili bir çalışma olup olmayacağını sordu. Kandemir, bununla ilgili çalışmaların devam ettiğinin altını çizerek, “Geçen sene de dönüm başı fiyat yüksekti. Ama vekillerimizin sayesinde indirim yapıldı. Yine bu yılda aynı çalışmayı yapacaklar. Sizi mağdur etmeyecek şekilde bir fiyat politikası belirlenecek” ifadelerini kullandı. Eski Muhtarlar Derneği Başkanı Halil Kapıkıran, yer altı suyu kullanım bedelinin fiyatının son ödemesini geçirdikten sonra alınan miktarın çok yüksek geldiğine dair çiftçilerin dert yandığını söyledi. Kandemir, çiftçilerin indirimli tarifeden faydalandıklarını son ödemesini geçirdiklerin de ise indirimsiz tarifenin uygulandığını söyledi. Kandemir, muhtarların istek ve taleplerini not alarak en kısa sürede çözüme kavuşturacaklarını söyledi. Ziyarete AK Parti Çine İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Tozar ve AK Parti Çine İlçe Gençlik Kolları Başkanı Kaan Namlı katıldı. (ÖZGE KAHRAMAN)







 
Son Eklenen Haberler