5 Mayıs 2024, Pazar

Rakipsiz seçime giden Başkan Özden güven tazeledi

16 Ocak 2023, Pazartesi 15:39

     


Çine Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin seçimli Olağan Genel Kurulu’nda, başka aday çıkmayınca mevcut Başkan Celal Özden yeniden güven tazeledi.

Çine Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin seçimli Olağan Genel Kurulu, Sosyal Tesisler Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Genel Kurula, Aydın-Muğla İlleri Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Necip Saraç başta olmak üzere çok sayıda diğer il ve ilçelerin Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanları, Çine İlçe Emniyet Müdürü Öner Oflaz, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir ile Kadın Kolları Başkanı Ayşe Tozar ve yönetim kurulu üyeleri, Çine Esnaf Odası Başkanı Metin Uyar, Çine Şoförler Odası Başkanı Ahmet Sert, mahalle muhtarları, Çine Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi yöneticileri ve ortakları katıldı.

“BUNU HER BAŞKAN SORAMAZ”

Divan Başkanlığını Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu’nun yaptığı genel kurul, saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kooperatif ortaklarına seslenen Çine Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden, “İki yıl pandemi gerek ülkemizde gerek dünyada ekonomiyi altüst etti. Ülkemizdeki en büyük zararı gören esnaf kesimi oldu. Biz de hükümetimizin desteğiyle esnaf kefalet kooperatifleri olarak Pandemi döneminde esnafımıza gerek faiz silme, gerekse uzatma anlamında esnafımıza destek olduk. Şimdi Çine esnaf kefalet kooperatifi olarak Ankara’dan evvelki hafta geldik. Limitlerimiz 275 binden beş yüz bine, iş yeri ve araç kredilerimiz 1 milyondan1 buçuk milyona çıktı. Hükümetimiz geçen hafta 50 milyar daha Çine Esnaf Kefalet Kooperatifi’ne para gönderdi. 9 buçuk olan faiz oranı 7 buçuğa indi. Bu da esnafımıza büyük bir destek demektir. İş yeri kredilerimiz 500 bin TL, bunun altı ayda bir ödemeli, beş yıl vadeli olduğunu biliyorsunuz. Araç kredilerimiz de üç ay ödemeli. Yedi yıl vadeli. İş yeri kredilerimiz on yıl vadeli, üç ay ödemeli. Ayrıca genç arkadaşlarımıza seslenmek istiyorum. KOSGEP kredileri var sıfır faizli. 35 yaşına kadar sıfır faizli 30o bin liralık krediden de gençlerimizin faydalanmasını istiyorum. Bir de KOSGEP’in kaybolan mesleklere de desteği var. Onlara da 300 bin TL’ye kadar sıfır faizle beş yıl vadeli kredi veriyor. Bu sene o kadar itimat gösteriyoruz ki bize emanet ettiğiniz için de Esnaf Kefalet Kooperatifi’ne 1 milyar 600 milyon TL Çine esnaf kefalet Kooperatifi’nin 2022 yılı net karı var. Bu da Çine Esnaf Kefalet Kooperatifi’nin nasıl idare olduğunu bir göstergesi olsa gerek. Pandemiden beri hiç kimseyi icraya vermedik. Şimdi de vermek içimizden gelmiyor. Yani geri dönüşlerin biraz daha fazla olması gerektiğine inanıyorum. Biraz daha çaba gösterirseniz Kooparatifimiz daha ileriye gider. Ödemeler konusunda biraz daha hassas davranmanızı özenle rica ediyorum. İpoteklerde 3 bin TL ekspertiz ücreti alınıyor. Bu ekspertizi ben kendim yapıyorum. Hiçbir ortağımızdan beş kuruş para almadan ekspertizi kendimiz yapıyoruz. Bilmediğimiz yerlerde de bilen arkadaşlarımıza soruyoruz. Neyin kaç lira değerinde olduğunu öğreniyoruz. Ona göre ipotek yapıyoruz. Yani her kredi alan arkadaşımıza 3 bin liradan kurtarıyoruz. Çine Esnaf Kefalet Kooperatifi’ne hiçbir şekilde siyaset sokmuyoruz. Herkese eşit davranıyoruz. Ben şimdi arkadaşlara soruyorum. Bunu her başkan soramaz. ‘Çine Esnaf Kefalet Kooperatifi’nde bana ayrımcılık yapıldı, bana siyaset yapıldı, bana eşit davranılmadı’ diye bir tek arkadaş var mı?. Çünkü herkese eşit davranıyoruz, hiçbir şekilde siyaset yapmıyoruz. Kapıdan içeri girdiğimiz an siyaset bitiyor. Size çok güzel bir müjdem var. Ankara’dan gelen para bu hafta içinde kefilleri imza atan ortaklarımızın parasını tamamını ödeyeceğiz. Hiç kimsenin, senet yapan ortağımızın parası kalmayacak” diye konuştu.

PLKET TAKDİMİ YAPILDI

Aydın-Muğla İlleri Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Necip Saraç da, genel kurulun ilçe esnafına hayırlı olmasını temenni etti. Konuşmaların ardından Kooperatifin gelir ve gider bütçeleri görüşülerek karara bağlandı. Son olarak kooperatifin en eski ortaklarına plaketlerini protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

YENİ YÖNETİM

Celal Özden Başkanlığı’ndaki Çine Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu; Mehmet Kocabıyık, Kemal Özdanacı, Süleyman Işık ve Mustafa Ünal. Denetim Kurulu Üyeliğine de Egemen Yılmaz ile Tahir Kozan seçildi. (SELİME AYDEMİR)







 
Son Eklenen Haberler