25 Nisan 2024, Perşembe

Başkan Öter'den şoför esnafına nefes aldıracak müjdeler

16 Ocak 2020, Perşembe 11:09

     


Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, taşımacıların bakanlığın U-ETDS sistemine 6 saat içinde veri işleme zorunluluğunun 2021 tarihine kadar ertelendiğini duyururken, ayıca yolcu taşıma faaliyetinde kullanılan araçlara kamera takma zorunluluğunun ise 2024 yılına kadar ertelendiğini açıkladı.

 

Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu tarafından yayımlanan Karayolu Taşıma Yönetmeliğindeki değişiklikler hakkında üyelerini bilgilendirdi. Başkan Öter, yönetmeliğin 40. maddesinin 6. fıkrasındaki C2, C3, K1, K3, L1, L2, N1, N2, R1, ve R2 yetki belgesi sahiplerinin taşımasını üstlendikleri eşyalar için taşıma senedi ile beşinci fıkrada belirtilen bilgileri, taşımanın yapılacağı taşıtın hareket ettiği saatten en geç 6 saat sonrasına kadar Bakanlığın U-ETDS sistemine işlemek ve iletmek zorunluluğunun 01 Ocak 2021 tarihine kadar ertelendiğini duyurdu.

 

KAMERA ZORUNLULUĞU 2024'E ERTELENDİ

40. maddenin 31. fıkrasındaki sayısal takograf ünitelerindeki verileri, taşıtların trafiğe çıktığı tarihten itibaen aylık dönemler halinde elektronik ortamda arşivlemek ve bu veriyi takip eden ay Bakanlıkça belirtilen kart verme otoritesine gönderme zorunluluğu 01 Ocak 2024 tarihine kadar ertelendiğini açıklayan Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, yolcu taşımacılığı faaliyetinde kullanılacak taşıtlarda iç ve dış kamera ile 7 gün süreli kayıt yapabilen kayıt cihazı bulundurma zorunluluğunun ise 01 Ocak 2024 tarihine kadar ertelendiğini ifade ederek üyelerini bilgilendirdi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler