• 15 Kasım 2023, Çarşamba 08:43

DSİ, Çine’deki yatırımlarını sürdürüyor

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Çine Ovası’nı modern borulu sulama sistemi ile sulama imkanı sağlayacak olan Çine Sulaması 2. Kısım inşaatında sulama borularının montaj çalışmalarının büyük bir titizlikle yürütülmektedir” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla yatırımlarına devam ediyor. Aydın ili ve ilçelerinde, son dönemlerde DSİ tarafından yapılan sulama projeleri tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynuyor.

Bugüne kadar birçok önemli yatırımı Çine ilçesine kazandırdıklarını ifade eden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “Aydın’ın Çine Ovası’nı modern borulu sulama sistemi ile sulama imkanı sağlayacak olan Çine Sulaması 2. Kısım inşaatında sulama borularının montaj çalışmalarının büyük bir titizlikle yürütülmektedir. 66 bin 800 dekar tarım arazisini sulayacak olan Çine Sulaması 2. Kısım işi kapsamında; 140 kilometre borulu sulama şebekesi, 10 kilometre drenaj kanalı, 1.000 adet sanat yapısı, 4 adet köprü, 2 adet pompa istasyonu ve 8 adet menfez imalatı bulunmaktadır” dedi.

ÇİFTÇİNİN GELİRİ DOĞRUDAN ARTACAK

Çine Sulaması 2. Kısım projesinin bölge için önemini çok iyi bildiklerini kaydeden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “Söz konusu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte 66 bin 800 dekar zirai arazinin modern borulu sulama sistemi ile sulanması sağlanacak olup, üretim faktörlerinden en iyi biçimden yararlanılarak tarımsal üretimin verimliliğin arttırılması planlanmaktadır. Ayrıca; dekar başına 6 bin 400 TL gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık 427 milyon 520 bin TL katkı sağlaması hedeflenmektedir” ifadelerini kullandı. (FATMA AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.

Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.