Çine’nin tek takı tasarımcısı fark yaratıyor

Çine’nin tek takı tasarımcısı Enes Akkavak, 3 yıl önce açtığı dükkanında farklı taşları işleyerek yüzük, kolye gibi takılar yapıyor. Birçok yerden sipariş alan Akkavak, Çine’de de güzel dönüşler aldığını söyleyerek, bu işin yetenek istediğini belirtti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ)

Çine’de değerli taşları, altın, gümüş gibi birçok ürünü işleyerek farklı aksesuarlar ortaya koyan Enes Akkavak 3 yıl önce açtığı dükkanında Çine’ye hizmet veremeye devam ediyor. Çine’nin tek takı tasarımcısı olan Akkavak bu işin eğitimini de aldığını söyledi. Üniversiteyi takı tasarım üzerine okuduğunu belirten Akkavak, “Lisedeyken bir abim bu mesleği tavsiye etmişti. Bende üniversite tercihlerimi bu yönde yaptım ve takı tasarım bölümünün önce ön lisansını sonrasında lisans eğitimimi tamamladım” dedi. Formasyon eğitimini de aldığını söyleyen Akkavak, takı tasarımın sabır ve itina istediğinin altını çizerek, “Bu işi diğer insanlara öğretebilmek için öğretmenlik eğitimimi de tamamladım. Takı tasarımı sabır isteyen bir iş, sabırsız ve üşengeç insanlar bunu yapamaz. Bir taşı veya gümüşü hayal dünyanız sayesinde farklı bir aksesuara dönüştürüyorsunuz. Emek verdiğiniz ürünün bambaşka bir ürüne dönüştüğünü görmek size mutluluk veriyor” diye konuştu.

Çine’de ilk işe başladığında korkularının olduğunu belirten Akkavak, “Çine’de gümüş ve altın yapan yerler var fakat takı tasarımı konusunda yoktu. Kendimi geliştirmek adına da birçok yerde çalıştım. İlk işe başlarken acaba olur mu yapabilir miyim diye düşündüm ailemin de desteği sayesinde dükkanımı açtım. Yavaş yavaş insanlar görüp gelmeye başladı, çok şükür şimdi istediğim yere geldim” ifadelerini kullandı. (ÖZGE KAHRAMAN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.

Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.