6 Mayıs 2024, Pazartesi

ŞARLAN TALEBİ KARŞILAYAMIYOR

14 Ekim 2020, Çarşamba 14:21

     


Aydın Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından onarım ve bakım çalışmaları ile güzelleştirilen Şarlan Tabiat Parkı, eşsiz doğa güzelliği ve serin havası ile ziyaretçilerin akınına uğradı. Şarlan'da yer bulmakta zorluk çeken vatandaşlar piknik alanının genişletilmesini istiyor.

Dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun onayı ile 2014 yılında ‘Şarlan Tabiat Parkı’ olarak ilan edilen ve yeşilin her tonunu üzerinde barındırıyor. 370 dekar alana sahip Çine'nin en sevilen ve gözde piknik alanlarından birisi olan koruma altındaki parkın güzelliğine, bakımsızlık nedeniyle gölge düştü.

Etrafa yayılan çöpler, kullanılamaz hale gelen tuvaletleri ile doğa sevenleri üzen park için Aydın Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü harekete geçti. 2019 yılında yenilenme çalışması gerçekleştirilmişti. Şehrin 20 kilometre uzağında Madran Dağı eteklerinde şehrin gürültüsünden ve yorgunluğundan kurtulmak isteyen vatandaşları ağırlayan parkta, alan düzenlemesi yapılarak masa ve banklar yenilendi. 8 adet şömine inşa edilirken çit ve tuvaletler onarıldı.

PİKNİK ALANI GENİŞLETİLMELİ

Daha önce bakımsızlığı nedeniyle çok fazla tercih edilmeyen Şarlan Tabiat Parkı, son dönemlerde insan seline uğramaya başladı. Yazın sıcağından bunalan Çineliler bu yaz aylarında da Şarlan'ı tercih etti. Bir çok insan yoğunluk nedeniyle piknik yapma fırsatı bulamadı. Piknik için gerekli şömine, masa ve bankların yoğun talep karşısında yetersiz kaldığını belirten vatandaşlar, piknik alanının genişletilerek daha çok şömine, masa ve bank konulması için yetkililerden yardım talebinde bulundu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler