• 14 Eylül 2023, Perşembe 21:55

“İyilik yaptım, kötülük buldum”

Çine’de esnaflık yapan Mehmet Karcı ile Mutlu Menderes Eşiyok arasında yaşanan yol hakkı tartışması mahkemeye taşınırken, iyi niyetle verdiği imza nedeniyle bu olayların başına geldiğini belirten Karcı, “İyilik yaptım, kötülük buldum” dedi.

Aydın-Muğla Karayolu Çine Sanayi Sitesi Kavşağı ile Karakollar Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’nin kesiştiği noktada yapımı devam eden Mutlu Menderes Eşiyok’a ait inşaat alanına giriş ve çıkış hakkı mahkeme kararı ile binanın arka kısmından verildi. Bilirkişi incelemesinin ardından belirlenen yol hakkı için yaklaşık 90 metrekare Karcıoğlu Tarım Yapı Market işletmesinden alındı.

“BİRKAÇ GÜNLÜĞÜNE GEÇİCİ OLARAK GELEN HAKİM ONAY VERİP GİTTİ”

Yaklaşık 6 yıl önce inşaat yapabilmeleri için kendisinden muvafakatname istendiğini belirten Mehmet Karcı, “İnşaatın yapılabilmesi için verdiğim imza ile hazırladıkları projede benim işyerimin orta yerinden yol geçirilmiş. Biz buraya ev yaptırmak istediğimizde, böyle bir durum olduğunu öğrendik. 7-8 ay boyunca bu hatalarını düzeltmelerini istedik ama düzeltmediler. Düzeltme yaptırmadıkları için atmış olduğum imzayı noter aracılığı ile iptal ettirdik. Ben imzamı iptal ettirince bize karşı bir savaş başlatıldı. Yapılan inşaat karayolu kenarı olduğu için Karayolları Bölge Müdürlüğü’nden gelen yetkililer, yaptıkları inceleme sonucu ‘İnşaat yapılamaz’ diye olumsuz rapor verdi. Bu raporu İzmir Bölge’den onaylattırdılar. Daha sonra hakim ve bilirkişiler buraya keşif için geldi. Keşif sonrası hakim de olumsuz rapor verdi. Olumsuz raporu veren hakim tayin nedeniyle buradan ayrıldı. Yerine birkaç günlüğüne geçici olarak gelen hakim, onay verdi. Sanırım sadece bu raporu onaylamak için buraya geldi ve daha sonra o da gitti. Şuan mahkeme süreci devam etmesine rağmen, gelen mahkeme heyeti, jandarma eşliğinde gelip bizim alanımızdan cebri yol açıp gittiler. Ben bu konuyu CİMER’e, Hakim ve Savcılar Yüksek Kuruluna ve Karayolları Genel Müdürlüğü’ne de ilettim. Mahkeme sonucunu bekleyeceğiz ama ben iyilik yaptım, kötülük buldum” diye konuştu.

“BURASI MUZ CUMHURİYETİ Mİ?”

Konunun kamuoyunu ilgilendirmediğini belirten Mutlu Menderes Eşiyok, “Gerekli izin ve ruhsat olmadan burada inşaat yapmak mümkün mü? Burası Muz Cumhuriyeti mi? Mahkeme bize yol hakkını buradan tanıdı, biz de hakkımızı kullandık. Ben de buradan Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne çağrıda bulunuyorum, gelsinler kimin yapısı kaçak incelesinler” açıklamasında bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.

Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.