Hallaçlar’da su ve elektrik sorunu giderek büyüyor

Çine’nin Hallaçlar Mahallesi’nde özellikle yaz aylarında meydana gelen elektrik ve su arızaları vatandaşı canından bezdirdi. Suların kirli aktığını bazı evlere de suların ulaşmadığını söyleyen vatandaşlar “Ayrıca trafo nedeniyle de elektrik sorunu yaşıyoruz. Bu sorunların giderilmesini istiyoruz” dedi.

Çine’nin Hallaçlar Mahallesi pandemi ve depremden sonra göç alan bir mahalle haline gelirken, vatandaşlar özellikle yaz aylarında su ve elektrik sıkıntısı çektiklerini söyledi. Mahalle sakinlerinden Yurt Dernekleri Ege Dernek Başkanı Aydın Yaşar, son dönemde Hallaçlar’ın göç aldığını ve artan nüfusla birlikte su ve elektrik sıkıntısının artığını belirtti. Yaşar, elektrik trafosunun mahallenin dışında olması ve güçlendirme gerektiğini söyleyerek, “Trafo mahallenin dışında ayrıca Hallaçlar’ın Çöptenler Mahallesi’ne de bu trafodan elektrik gidiyor. Özellikle yaz sezonunda elektrikte sıkıntı yaşıyoruz. Elektrik eşyaları çalıştığında trafo ve hat kaldırmıyor. Trafonun güçlendirilerek mahalle merkezine taşınmasını istiyoruz. Ayrıca Çöptenler'e de yeni bir trafo yapılmalı çünkü bir kilometre bir mesafe var. Daha önce güçlendirilmesi için müracaatta bulunduk girişimler oldu fakat ilgilenen olmadı” diye konuştu.

“MUSLUKTAN ÇAMUR AKIYOR”

Hallaçlar’ın diğer önemli bir sorunun su olduğunun altını çizen Yaşar, yine yaz aylarında çeşmelerin akmadığını, aktığı zaman ise çamur geldiğini söyledi. Yaşar, köy içi şebekede sorun olduğunu söyleyerek, “Köy içi şebekesi yenilenmeli sürekli sorun çıkıyor. Borular yıllar önce konulmuş, haliyle eski. Bazen çeşmelerden su akmadığı günler oluyor aktığı zamanda çamur akıyor. Aşağı mahallelere su giderken yukarıdaki evlere su gitmiyor. Bu yaz gününde su sıkıntısı yaşıyoruz. Bir tane daha artezyen çakılmalı. Ayrıca Hallaçlardan Beşpınarlar mahallesine su basılıyor, 2 pompa konulabilir. Sorunlar bir şekilde çözülmeli” ifadelerini kullandı. (ÖZGE KAHRAMAN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.

Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.