6 Mayıs 2024, Pazartesi

Yaya olarak Türkiye turuna çıkan seyyahlar, Çine’de konakladı

14 Haziran 2022, Salı 11:55

     


Yaya olarak seyahat eden Hollandalı Yoram Ringoet ile eşi Brezilyalı Ysis Ringoet, Çine’nin Çöğürlük Mahallesi’nde esnaflık yapan Sunay Üner tarafından konuk edildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Türkiye turuna yaya olarak 3 ay önce başlayan Yoram Ringoet ve eşi Ysis Ringoet, Çöğürlük Mahallesi’nde bakkal ve 9 İleri 8 Geri Sunay’ın Yeri isimli kıraathanenin işletmecisi Sunay Üner tarafından misafir edildi.

Akşam saatlerinde mahalleye gelen 2 yabancı turist ile diyaloga geçtiğini belirten işletmeci Sunay Üner, Türkçe’yi az da olsa konuşabilen Yoram Ringoet ile anlaşabildiklerini söyledi. Önce yabancı turistleri çay ikramında bulunduğunu belirten Üner, “Onların yaya olarak 3 aydır Türkiye turunda olduklarını öğrendim. Buradan Yatağan, Marmaris ve Fethiye civarına gideceklerini, fakat 1 gecelik konaklayabilecekleri yer sordular. Ben hemen işyerimin üstünde mahalle konağı olduğunu söyledim. Akşam yemeğimizi birlikte yedik, akşam kahvehanemizde mahalle halkı ile birlikte sohbet ettik. Gece konakladılar ve sabah kahvaltılarını da yaptırıp kendilerini yolcu ettik” dedi.

Yabancı misafirleri ile yakından ilgilendiğini belirten Sunay Üner, onları ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler