6 Mayıs 2024, Pazartesi

“Çine MYO’ya yeni bölüm kazandırmak istiyoruz”

14 Haziran 2022, Salı 18:17

     


AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, Çine Meslek Yüksek Okulu’nda yeni bölümlerin kazandırılması için çalıştıklarını ifade etti.

Çine MYO Müdürü Prof. Dr. Serkan Bakırcı’yı makamında ziyaret eden AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, açılması planlanan yeni bölüm hakkında fikir alışverişinde bulundu. MYO Müdürü Bakırcı, 2022-2023 eğitim ve öğretim sezonu için öğrenci sayısının artırılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

“ÇİNE SÜT VE BESİ HAYVANCILIĞI POTANSİYELİ BULUNAN BİR BÖLGEDİR”

Çine MYO’da mevcut 4 bölüm ve 557 öğrenci olduğunu dile getiren Prof. Dr. Serkan Bakırcı, “Dünya ve Türkiye'deki hayvancılık sektöründeki bilimsel ve teknolojik gelişmeler, hayvan yetiştiriciliği, bakımı, beslenmesi, ıslahı ve sağlığı ile ilgili konularda güncel bilgilere sahip olan, bilgi ve teknolojiyi kullanabilen elemana olan ihtiyacı artırmıştır. Ülkemizdeki nüfus artışı, hayvansal ürünlere olan talep ve üretim maliyetlerinde son yıllarda meydana gelen artış ve azalan tarımsal üretim alanları nedeniyle teknolojik ve modern üretim tekniklerinin üretim sistemimize adapte edilmesi ve daha fazla kullanılması gerekmektedir. Üretim desenimizin değişimi ve mevcut üretim kaynak ve potansiyelimizin optimum kullanımı için nitelikli eleman ihtiyacı bulunmaktadır. Benzer şekilde sektöre kaynak ayıran, yatırım yapan ve sermaye sorunu olmayan daha nitelikli işletmelerde de çalışacak iş gücü için modern üretim sistemlerine hakim, çok yönlü düşünebilen, sorunları tanımlayarak çözebilen, mesleki yasal sorumluk sahibi olan, çevre, hayvan ve insan sağlığını gözetebilen elemanlara daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Ülkemizde nitelikli teknik elemanların çalıştığı ve uygun işletme koşullarının sağlandığı profesyonel veya yarı-profesyonel üretim yapan işletmeler günden güne artmaktadır. Ayrıca Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde daha sağlıklı ürünlerin üretimi açısından da geleneksel tarım sistemlerinin değişimi ve bu alanda daha modern, güvenli gıda üretiminin yapıldığı sistemlerin devreye sokulması da gerekli olmaktadır. Ayrıca, Çine yöresi süt ve besi hayvancılığı potansiyeli bulunan bir bölgedir” dedi.

Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü için gerekli projelerin hazırlandığını belirten Çine MYO Müdürü Prof. Dr. Serkan Bakırcı, hazırlanan projenin Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) gönderildiğini belirtti.

“BURADAKİ ÖĞRENCİ SAYIMIZI ARTIRMALIYIZ”

AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, ilçenin kalkınması için çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, “İlçemizin kalkınması için devlet yatımlarının takipçisiyiz. Çine’nin yararına olacak bütün projeler için üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız. Önümüzdeki günlerde Ankara ziyaretimiz olacak. Bu konuda gerekli takibi yapacağız. Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü ile ilçemizin de ihtiyacı olabilecek yeni bölümler ile buradaki öğrenci sayımızı artırmalıyız” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler