• 14 Mart 2023, Salı 17:08

Vatandaş su kullanmaya korkar oldu

Mehmet Yıldırım

Çine’de yaşayan Mehmet Yıldırım, suyun metreküpünün pahalı olmasından yakınarak, geçtiğimiz aylarda ödediği faturanın 5 katı fazlası fatura geldiğini söyledi.

Çine’nin Mutaflar Mahallesi’nde yaşayan Mehmet Yıldırım, su faturalarından dert yandı. Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) tarafından gönderilen su faturasının elektrik ve doğalgazdan kat kat fazla olduğunu belirten Yıldırım, yaz aylarında ise kullanacak su bulamadıklarını ifade etti.

“ACABA BİZ SUYU YURTDIŞINDAN MI ALIYORUZ?”

Suyun metreküpünün Rusya’dan gelen doğalgazdan daha pahalı olduğunun altını çizen Yıldırım, “Rusya’dan gelen doğalgazın metreküpüne 6 lira 70 kuruş ödenirken, suyun metreküpü katı atıkla beraber 24 lira, acaba biz suyu yurtdışından mı alıyoruz?” dedi. Ailesine ait 3 su faturalarına geçtiğimiz aylarda 600 lira öderken, şimdi 3 bin liradan fazla su faturası ödemek zorunda kaldığını belirten Yıldırım, “Annemlere ve kendime ait 3 faturaya 600 lira öderken, daha az su kullanmama rağmen şimdilerde 3 bin liradan fazla su faturası ödemek zorunda kaldım. Su faturalarını görünce gerçekten şaşırıyorum” diye konuştu.

“SUYUN BİR MALİYETİ YOK”

Mutaflar Mahallesi’nde kış aylarında suyun belediyeye bir maliyeti olmadığını belirten Yıldırım, “Kış aylarında suyun bir gideri yok, su şebekemizde elektrikle vs. basılmıyor. Gürlen Çayı'ndan mahallemize geliyor. Bunun bir maliyeti yokken metreküpünün 24 liraya dayanmasına anlam veremiyoruz” ifadelerini kullandı.

Ayrıca yaz aylarında su sıkıntısının da yaşandığının altını çizen Yıldırım, günde en fazla 1 saat su kullanabildiklerini söyledi. Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

“Son yıllarda yaşanan kuraklık nedeniyle yaz aylarında çok fazla su kullanamıyoruz. En fazla 1 saat su basılıyor, yetersiz kalınan zamanlarda da vidanjörlerle su getirilip depoya su basılıyor. İçtiğimiz ve kullandığımız bu su ne kadar sağlıklı bilmiyoruz.” (ÖZGE KAHRAMAN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.

Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.