27 Nisan 2024, Cumartesi

"Çinelilerin geninde sanat var"

14 Şubat 2020, Cuma 12:19

     


Yönbilgi Akademi Bilim Kültür Sanat Merkezi Efeler'de hizmete açıldı. Merkezdeki oda tiyatrosuna ömrünü tiyatroya adamış Yalçın Dinçer'in adı verildi. Açılış törenine katılan Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, Dinçer'in de kendisi gibi Çineli olduğunu belirterek "Çinelilerin geninde sanat var" dedi.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Uzun zamandır tiyatroyla ve sanatın birçok dalıyla uğraşan Şükrü Turan Ergün, Efeler'de Yönbilgi Akademi Bilim Kültür Sanat Merkezi'ni düzenlenen törenle hizmete açtı. Kütüphaneden kafeye birçok alanı barındıran merkezdeki oda tiyatrosuna ömrünü tiyatroya adamış ve Yıldız Kenter'in öğrencisi olan Yalçın Diner'in ismi verildi.

 

"EFELER'DE SANAT VAR"

Açılışta konuşan Şükrü Turan Ergün, "Efeler'e bu güzel bilim kültür sanat mekanını kazandırmaktan dolayı gururluyum ve mutluyum. Efeler Belediye Başkanımız Fatih Atay'ın 'Marka Kent Efeler' vizyonuna yakışır biçimde bizde kendi vizyonumuzla Efeler'e katkı sağlamak istiyoruz. Aydın'da tiyatroya 60 yılını adamış Yalçın Dinçer'in adını oda tiyatrosu ile gelecek nesillere aktaran bu mekanda bol bol kültür bol bol sanat olmasını hedefliyoruz. Efeler'de sanat var" dedi.

Oda tiyatrosuna isminin verilmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren Yalçın Dinçer, "1960'lı yıllarda Türk tiyatrosu altın dönemini yaşadı. Ben de çok şanslı biri olarak o dönemlerde İstanbul'daydım. Eğitimimi tamamladıktan sonra doğduğum yer olan Çine'ye dönerek orada tiyatro grupları ve salonları olması için çalışma başlattım. 60 yıldır tiyatronun içindeyim ve bu kadar zamanda kurduğum hayalleri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum" diye konuştu.

 

"ÇİNE SANATTA ÖNEMLİ BİR MERKEZ"

Açılışa katılan Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, "Yalçın Dinçer benim sanat anlayışımın gelişmesinde çok büyük katkıları olan biri. O da ben de Çineliyiz. Yalçın Dinçer, Şükran Güngör ve gelinimiz Yıldız Kenter'den dolayı bizim genlerimizde sanat var. Çine sanat açısından çok önemli bir merkezdir" dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek kurucular tarafından merkez hakkında bilgi verildi. Öğrenciler tarafından bugüne kadar sanatta isim yapmış kişilerin duvara çizilen resimleri ise büyük beğeni topladı. (HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler