• 13 Kasım 2023, Pazartesi 14:09

"100. yılda hala elektrik bekliyoruz"

Tatarmemişler Mahallesi Muhtarı Mustafa Çelik

Aydın’ın Çine İlçesi kırsal Tatarmemişler Mahallesi Muhtarı Mustafa Çelik, “2019 yılında 20 civarı elektrik ön abonesi alan vatandaşımız ve 70 hane abone almak istiyor. Cumhuriyetimizin 100.yılını kutlarken, biz hala elektrik bekliyoruz” dedi.

Tatarmemişler Mahallesi Muhtarı Mustafa Çelik, 2019 yılında başvurduğu elektrik hattı döşemesi ve 40 yıl önce sokak aralarına dikilen ağaç elektrik direklerinin yenilenmesi için yaptığı müracaatın üzerinden yaklaşık 5 yıl geçmesine rağmen, hizmet alamadıklarını ifade etti.

“20 HANE SAHİBİ ÖN ABONELİK İŞLEMLERİNİ YAPTIRDI”

Mahallesinin 4 ayrı sokaktan oluştuğunu dile getiren Muhtar Çelik, “2019 yılında göreve geldikten hemen sonra ilk olarak Kuşlarburnu Sokak’ta bulunan hanelerin elektriğe kavuşması için hat ilavesi için müracaatta bulundum. Aynı zamanda 1982-83 yıllarında diğer sokaklarımızın elektrik hattı direklerinin ağaç olduğunu ve bu direklerin bir kısmı çürüdüğü ve bir kısmının da yatık vaziyette olduğu gerekçesi ile yenilenmesini talep ettim. İlgili elektrik şirketi tarafından hat ilavesi için yatırımının 2019 yılı sonuna kadar yapılacağı ve gerekli ön aboneliklerin yapılması istendi. Kuşlarburnu Sokak’ta bulunan 20 hane sahibi o dönem 750’şer lira ödeme ile ön abonelik işlemlerini yaptırdı” diye konuştu.

“BU ŞİRKET BAŞKA BİR DEVLET TARAFINDAN MI YÖNETİLİYOR?”

ADM Elektrik Dağıtım Şirketi’nin 2019 yılından buyana bu talebi göz ardı ettiğini dile getiren Muhtar Mustafa Çelik, “Ben mahalle halkımın bu talebi için defalarca elektrik dağıtım şirketine, 3 kez de Ankara’ya gittim. Halkın bu talebi için bölge milletvekillerimizden de destek istedim. Elektrik dağıtım şirketi tarafından son 4 yıldır da, ‘Bu yıl içerisinde yatırım planına alacağız, talebinizi yerine getireceğiz’ deniliyor. Biz mi bu devletin vatandaşı değiliz ya da bu şirket başka bir devlet tarafından mı yönetiliyor?. Muhtar olarak benim talebim dikkate alınmaya bilir ama hükümet milletvekillerinin de sözünün dinlenmemesinden dolayı ben bu elektrik dağıtım şirketinin başka bir devlet tarafından yönetildiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. (FATMA AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.

Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.