26 Nisan 2024, Cuma

ÇİNE TEMA GÖNÜLLÜLERİ İYİLİK İÇİN KOŞTU

13 Kasım 2020, Cuma 11:13

     


Tema Vakfı Çine üyeleri Adım Adım Platformunda Çevre ve Çocuklarmız Adına "İyilik Peşinde Kosuyoruz" kampanyasına destek verdi.

 

İstanbul 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde yapılan olan 42. İstanbul Maratonu 42 km koşacaklar dışında ülkenin her yerinde sanal olarak koşuldu. Çine'de temsili olarak 5 kilometre yürüdüklerini belirterek ve Çine yönetimi olarak Tema Vakfı "Aģaç Kardeşliği Projesi" adına Aydın Tema Takımıyla birlikte hareket ettiklerini ifade eden Tema Vakfı Çine İlçe Temsilcisi Hicabi Solak, "Ağaç Kardesligi Projesi Milli Egitim Bakanlığı ile TEMA Vakfınïn ilkokullarda ortaklaşa yürüttüğü bir projedir. Bu projeye katilan her 3. sınıf öğrencisine bir saksı ,tohum, toprak, tişört ve etkinlik broşürleri gönderilmektedir. Her öğrenci adına da bu yıl Eskişehir de oluşturulacak. Kurucumuz Hayrettin Karaca Ormanına bir fidan dikilecek ve sertifikaları öğrencilere gönderilecek. Öğrenciler siniflarında yapacaklari etkinliklerle tohumdan ağaç fidanı yetiştirerek toprakla buluşturacaklar. Biz de ülkemizin dört bir yanindaki okullarimizda daha fazla çocuğa ulaşmak adına Adım Adım Platformunda Çevre ve Çocuklarmız Adına "İyilik Peşinde Kosuyoruz." dedi.

 

TEMA İlçe Temsilcisi Solak, tüm doga severleri bu projeye baģış yapmaya davet etti. Hicabi Solak, "İstanbul Maratonu'nda Vakfimizin Agac Kardesligi Projesi yardimseverlik kosusu icin bagis yapan degerli gonullulerimize katkilari icin size cok tesekkur ediyoruz. Kampanyamizda son 10 gun Ülke genelinde şu ana kadar 5.200'u askin cocugun Agac Kardesi olmasini ve 10.400'u askin fidanin toprakla bulusmasini sagladik. Kampanyamiz oldukca iyi gidiyor. hedefimiz olan 6.000 cocugun Agac Kardesi olmasina vesile olabilecegiz" diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler