7 Mayıs 2024, Salı

“Çine’de uyuşturucu kullanımı arttı”

13 Ekim 2022, Perşembe 12:59

     


Son zamanlarda kullanımı oldukça artan uyuşturucu hakkında Çineli vatandaşlara mikrofonumuzu uzattık. Vatandaşlar oluşan tehlikenin ve uyuşturucu kullanımının artmasının gözle görülür şekilde çoğaldığını ve geceleri sokağa yalnız çıkmaya korktuklarını belirtti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Uyuşturucu kullanımının artması ve uyuşturucu kullanım yaşanın oldukça düşmesi konusunda farkındalık yaratmak ve alınan önlemlerinin daha da genişlemesi adına vatandaşlar yetkililerden talepte bulundu. Çoğu kişi yaygınlaşan tehlikenin farkında olduğunu belirtmesine rağmen, görüş bildirmek istemedi. Gün geçtikçe uyuşturucu kullanımının oldukça arttığının farkında olan vatandaşlar, bu konuda kendileri de zarar görmekten korktuklarını belirtti.

Vatandaşlardan gelen cevaplar şu şekilde;

Taşkın Altıntaş, “Son zamanlarda ilçemizde uyuşturucu operasyonları arttı. Operasyonlarda ele geçirilenleri devletimiz el koyuyor. Gençlerde son zamanlarda kristal diye tabir edilen uyuşturucu kullanımı çoğaldı. Bunun yapımı o kadar basit mi bilmiyorum ama herkes buna yönelmeye başladı. Devletimiz ve büyüklerimiz bu konuya el koyuyorlar ama yeterlimi bilmiyorum. Yapılan operasyonların sayıları arttırılabilir. Gençlerimizin de bilinçli olması lazım. Bunun temeli ailede başlıyor. Ailelerde geçim sıkıntısı etkili oluyor. Bunun önlenmesi için gençlerimize iş sahası açmalıyız. Daha gelişmiş bir Çine olduğu zaman, gençlerimize iş sahası olacağı için bu tür kötü alışkanlıklardan kopabilirler. Aileler ve gençler mağdur olasın Çine’de uyuşturucuya yönelik operasyonlar çoğaltılsın ve önüne geçilsin. Vatandaşlar ve esnafta bu konuyu ele alıp değerlendirmemiz lazım. Hepimiz aynı gemideyiz, gençler bizim gençlerimiz, çocuklar bizim çocuklarımız. Yetkililerden özellikle okul önlerinde, parklarda, bahçelerde denetimi sıklaştırmasını istiyorum” dedi.

Mesut Çoban, “Uyuşturucu ve hap kullanımı Çine’de çok yaygınlaşmış, yetkililer tarafından bu konunun üzerine biraz daha gidilmesi ve denetlenmesi lazım. Gençlerin sonunun pek hayrı yok. Yetkililer ne kadar denetimi artırırsa arttırsın yine de iş anne baba da bitiyor, onlar çocuklarını iyi takip edip kötü alışkanlıklardan uzak tutmalı” şeklinde konuştu.

Rıdvan Yıldız, “Bu olayların çoğaldığı söyleniyor, gözleniyor medyadan duyuyoruz, görüyoruz çözüm bulunmasını istiyoruz. Evlatlarımız hepimizin evladı, iş daha kötü olmasın takip edelim. Biraz daha özen gösterilirse bu konuda çok çok daha güzel olur. Emniyetimiz ve jandarmamız gerekli müdahaleleri yapıyordur büyük ihtimalle. Ailelerin bu konuda dikkatli olmasını istiyoruz. Halkımız içinde görenlerin, duyanların ihbarlarını önemle rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İbrahim Yavaş, “İş yerimizin karşında ki metruk bina içerisinde çok fazla uyuşturucu kullanan kişi oluyordu. Bina yıkıldı bizim iç.in çok iyi oldu. Şevketiye parkı olarak geçen parkta da geceleri sabaha gençler uyuşturucu kullanıyor. Kim olduklarını bilmiyoruz. Polisin ve emniyetin gelip buraları denetlemesini istiyoruz” dedi.

Başka bir vatandaşta “Gençlerimiz gerçekten kötü yolda, bunları topluma kazandırmamız lazım, dışlamamamız gerekiyor. Her gün gazetelerde görüyoruz kristal diye tabir edilen uyuşturucu kullanımı arttı. Polislerimizden Allah razı olsun bu konuda ellerinden geleni yapıyorlar. Hepimizin çoluğu çocuğu var dikkat etmemiz gerekiyor, gençlerimizi buralara sürüklememiz gerekiyor. Bunun ticaretini yapan, buradan para kazananlara da burdan sesleniyorum buralara kadar düşmeyelim. Ticaret yapın, bir yerlerde gidin işçi olarak çalışın ama uyuşturucu üzerinden ekmek yemeye çalışmayın. Günahtır kimsenin vebaline girmeyin. Bile bile insanları zehirlemeyelim, yazık etmeyelim genlerimize. Hepimizin bir tanıdığı var, hepimizin çoluğu çocuğu var, kendi evlatlarının başına böyle bir şey gelmesini isterler mi? Onun için ben buradan satış yapanlara da sesleniyorum toplumu zehirlemeyelim. Gece geç saatlere kadar çalışmakta olan bayan arkadaşlarımız gece evlerine dönerken bazı yoları yalnız yürümekte tedirgin oluyorlar. Onların içinde bu konuda çekinceliyim, korkuyoruz başlarına bir şey gelmesinden” şeklinde konuştu. 







 
Son Eklenen Haberler