26 Nisan 2024, Cuma

Çineliler Savaş'a su faturalarından, ev ve dükkan bulamamaktan yakındı

13 Eylül 2022, Salı 11:38

     


AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın ziyaret ettiği Çine Sanayi Sitesi esnafı, evlerine gelen yüksek su faturaları, sanayi sitesinde dükkan eksikliği ve çarşıda ev bulamamaktan şikayetçi oldu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, memleketi Çine’de sanayii esnafını ziyaret etti. Milletvekili Savaş’a AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Ayşe Tozar ile yönetimi, MHP Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç’un yanı sıra ilçe yöneticilerinin bazıları eşlik etti.

NASIL OLUYOR DA SU, ELEKTRİKTEN DAHA PAHALI OLUYOR?”

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın ziyaret ettiği Çine Sanayi Sitesi esnaflarından Kaportacı Muzaffer Karaağaç, “Biz 4 kişilik bir aileyim ve her gün duş almak zorundayız. 307 lira su faturası nasıl gelir. Sürekli klima kullanıyoruz, 440 lira elektrik faturam geldi. Nasıl oluyor da su, elektrikten daha pahalı. Sonuçta biz 50 bin nüfuslu bir ilçede oturuyoruz, büyükşehirde oturmuyoruz. Bunu ASKİ’ye gidip sordum, fiyat tarifesi katlamalıymış. 10 ton üzerinde su kullandığım için fiyat katlanıyormuş. Hadi biz emekli maaşımız da var ve bir şekilde idare edebiliyoruz. Fakat yevmiye ile geçinen çok sayıda aile var, onlar ne yapacak ve bu faturaları nasıl karşılayacak?” dedi. Esnaf Karaağaç’ın bu sitemine Milletvekili Mustafa Savaş, “Biz seçim döneminde bunu anlatmaya çalışmıştık, her ortamda da dile getiriyoruz en pahalı su ücreti ödeyenler arasında Aydın halkının bulunduğunu. Ama Aydın Büyükşehir Belediyesi bu tutumundan vazgeçmiyor” yanıtını verdi.

“İŞLETMECİLERİN YENİ İŞYERİ KURABİLMESİ İÇİN DESTEĞİNİZİ BEKLİYORUZ”

Yaklaşık 320 dükkan bulunan sanayi sitesinin yetersiz kaldığını belirten Demirci Bircan Kılınç ise, “Sanayi sitemizde dükkan sayısı yetersiz ve yeni dükkan açmak isteyen arkadaşlar yer bulamıyor. Dükkan yetersiz olunca kira ücretleri çok yüksek. Satın almak da mümkün değil, çünkü 3 milyon civarında fiyat isteniyor. Biz bu parayı kaç yıl çalışıp çıkartacağız. Bu nedenle genç işletmecilerin işyeri kurabilmesi için desteğinizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Oto elektrikçisi Sinan İçöz de, önümüzdeki günlerde yeni yuva kuracağını belirterek, “İlçemizde yeni konut yapılmıyor ve ev arayan insanlar ne kiralık ne de satılık ev bulamıyor. Yakın bir zamanda düğün yapacağım ama oturacak ev bulamıyoruz” açıklamasında bulundu.

Çine’nin imar sorunu en büyük handikap olduğunu belirten Savaş, yerel yönetimin buna çözüm üretmesi gerektiğini belirtti. Sanayi sitesinin genişletilmesi için ilçe yöneticilerine bir proje hazırlamalarını isteyen Mustafa Savaş, esnaftan gelen bu talebi Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na ileteceğini dile getirerek, üretmek için bu sorunların öncelikle aşılması gerektiğini vurgu yaptı.

BAKAN SOYLU İLE GÖRÜŞMESİNİ SAĞLADI

Gerçekleştirilen ziyaret boyunca AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ve beraberindekileri eşlik eden Zeki Yolal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hayranı olduğunu belirterek kendisini Bakan Soylu ile görüştürmesini talep etti. Uzun yıllar kamyon şoförlüğü yaptığını, Türkiye’nin hemen hemen her iline iş gereği gittiğini belirten Zeki Yolal, ülkedeki güven ortamını sağlayan ve terör örgütü PKK’yı çökerten İçişleri Bakanı Soylu ile bu yüzden görüşmek istediğini belirtti. Yolal’ın bu talebini yerine getiren Mustafa Savaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Zeki Yolal’ı telefon ile görüştürdü. Görüşme sonrası Yolal, Milletvekili Savaş’a bu nedenle teşekkür etti. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler