20 Nisan 2024, Cumartesi

Çine’de Ahi Şeyhleri Türbesi ziyaret edildi

13 Eylül 2022, Salı 21:23

     


Ahilik Haftası Kutlamaları nedeniyle Aydın Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Muhammet Ali Künkçü öncülüğünde, Çine’de Ahi Şeyhleri Ahi Bayram ve Ahi İbrahim Türbeleri ziyaret edildi.

35. Ahilik Haftası Kutlamaları kapsamındaki program, Çine’nin Eskiçine Mahallesi Gazi Ahmet Camisi bahçesindeki Ahi Şeyhlerinin Türbesi’nde devam etti. 12-18 Eylül tarihleri arasında devam edecek programların ilk günü İl Kutlama Komitesi tarafından Aydın Valiliği önünde Atatürk Anıtına çelenk sunumu, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’a ziyaret ve yılın ahisi İsmail Gülcan’ a ödül ve Şed kuşatması ile başlamıştı.

AYESOB Başkanı Muhammet Ali Künkçü, Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, Aydın Ticaret İl Müdürlüğü yetkileri ve Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) öğretim görevlilerinden oluşan heyet, Eskiçine Mahallesi’nde Gazi Ahmet Camisi bahçesindeki Ahi Şeyhleri Ahi Bayram ve Ahi İbrahim Türbelerini ziyaret etti. ADÜ öğretim görevlileri türbenin tarihçesi hakkında bilgi verdi. Yapılan duaların ardından ziyaret sona erdi.

Daha sonra AYESOB Başkanı Muhammet Ali Künkçü, Çine’de esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Sert ve Çine Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden’i de ziyaret eden Başkan Künkçü, ilçedeki esnafın durumu hakkında bilgiler aldı.

Çine ziyaretini tamamlayan Başkan Muhammet Ali Künkçü, Aydın’da Ahilik Haftası Kutlamalarının 16 Eylül 2022 Cuma günü saat 14.00’te Efeler İlçesi Bey Camii yanında Aydın Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından düzenlenecek olan lokma ikramı ile sona ereceğini belirterek, Çineli esnafları ve esnaf temsilcilerini davet etti. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler