28 Mart 2024, Perşembe

Gökbel: Hasat süresi uzatılsın

13 Şubat 2020, Perşembe 10:29

     


144 Nolu Çine Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Kooperatif Başkanı Enver Gökbel, 20 Şubat’a bitecek olan sezon hasat süresinin uzatılmasını istedi.

 

144 Nolu Çine Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Kooperatif Başkanı Enver Gökbel bölgede zeytin hasadının devam ettiğini ifade ederek, üreticilerin zeytin ve zeytinyağı prim desteklemelerinden faydalanabilmeleri için hasat döneminin en az 15 Mart’a kadar devam etmesi gerektiğini belirtti. Başkan Gökbel, aksi takdirde birçok üreticinin primden faydalanamayacağını ifade etti. Zeytin ve zeytinyağı üreticileri için kooperatifçiliğin önemine vurgu yapan Gökbel, bölgede dizem zeytinyağlarını 14 liraya alan tüccara karşı, zeytin ve zeytinyağı kooperatiflerinin 17,5 ve 18 lira aldığını söyledi.

 

"KOOPERATİFİN ÖNEMİ BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTI"

Gökbel, "17,5-18 liradan dizem yağları alırken piyasadan 3,5 ve 4 lira tüccardan fazla zeytinyağı aldık. Bu alımında bölgemizde dane zeytinlerin 1,80 ve 2,00 lira satılırken bu alımlardan sonra dane zeytin fiyatı 3 ve 3,20 liraya yükseltti. Eğer biz bu fiyatlara zeytinyağı almasaydık dizem zeytinyağı fiyatları 12 liraya gerileyecekti. Dane zeytin 1.80-2 lira gerileyecekti. Üreticilerimiz kooperatiflerimize dua etsinler. Biz boşuna demiyoruz. Bilinçli üretici, bilinçli üretim ve sosyal kooperatifçilik bu ülkenin ve üreticilerimizin desteklemesi gereken tarımda tek çözüm yoludur. Bu bedenlerdeki üreticilerimiz için en kötü kooperatif en iyi tüccardan daha hayırlıdır" dedi. Zeytinyağı fiyatlarındaki düşüşe dikkat çeken Gökbel, “Tariş olarak zeytinini kooperatifte sıktıran ortaklarımızın zeytinyağlarını piyasa şartlarının üstünde almaya devam ediyoruz" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler