23 Nisan 2024, Salı

Çine'nin en büyük ayıbı

13 Şubat 2020, Perşembe 22:11

     


Çine'de şehrin estetiğini bozan eski ve metruk bina, kriz yaratan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun şehit cenazesindeki afişi ile bir kez daha gündeme geldi. Yılan hikayesine dönen binanın henüz kesin akıbeti belli olmamakla birlikte Çine'nin en büyük ayıbı olarak anılıyor.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

2012’den bu yana ilçede arzu edilen Taksi Durağı Meydan düzenlemesi için merhum Hidayet Yavaşoğlu’na ait binanın kamulaştırma çalışmaları yılan hikayesine döndü. Metruk bina kriz yaratan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun şehit cenazesindeki afişi ile bir kez daha gündeme geldi. Seçim dönemlerinde halka sunulan vaatlerin başında gelen Taksi Durağı Meydan Projesi'nin olmazsa olmazı bina ile ilgili açıklama yapan ilçedeki muhalefet parti liderleri yerel iktidarı eleştirdi.

 

MADDİ İMKANSIZLIKLAR PROJEYE ENGEL

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, 2018 yılında proje ve metruk bina ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında projenin kağıt üzerinde tamamlandığını, binanın kağıt üzerinde yıkılarak kent meydanı olarak geçtiğini ve binanın yıkılmama gibi bir durumunun olmadığını ifade etmiş, projenin az bir maliyeti olmadığını belirterek kimseyi mağdur etmeden meydan projesini hayata geçireceklerini söylemişti. Metruk binanın akıbeti ve meydan projesi 2020 yılı Şubat Ayı Belediye Meclis Toplantısı'nda da konuşuldu. AK Partili Çine Belediye Meclis Üyesi Mutlu Menderes Eşiyok'un proje hakkında bilgi almak istemesi üzerine Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, meydana altı otopark üstü yeşil alan projelerini hayata geçirmeleri için meydanın kamulaştırılması gerektiğini bunun için ise 3, 4 milyon lira bir paraya ihtiyaçları olduğunu şuan bu parayı sağlayamadıklarını ifade etti

 

"CELALETTİN KOCAMAZ MUTLAKA YAPARDI"

Demokrat Parti (DP) Çine İlçe Başkanı Ahmet Zühtü Soydar, "1990'lı yıllarda Taksi Durağı Meydan Projesi bizim projemizdi. Celalettin Kocamaz başkan olsaydı, mutlaka yapardı. Oradaki mülk sahiplerini mağdur etmeden ada bazında bir projemiz vardı. Nitekim biz seçimi kaybedince projemizde yarım kaldı. Proje şu anki yerel yönetim tarafından askıya alındı, üzerine gidilmesi. Seçimi kazansaydık bu proje çoktan gerçekleşmiş olacaktı. O bina çok eski bir bina, korunması mümkün değil. Çine'mizin bu projeye çok ihtiyacı var. Çine Taksi Durağı Meydan Projesi ciddi bir iş. Bunun acilen hayata geçirilmesi gerekiyor" dedi.

 

"YAPABİLECEKLERİNE İNANMIYORUM"

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, "CHP'li ilçe yerel yönetimi ve Büyükşehir Belediye yönetiminin bu vaadi sadece geride bıraktığımız seçim vaadi değil, bundan önceki seçimde 2014 yılında da meydan proje vaatleri var. Aynı seçim vaadini bu seçimlerde de tekrarladılar. O dönem bitti yapamadılar, şimdi de yapabileceklerine inanmıyorum. Çine Belediyesi farklı bir çok belediyenin ücretsiz olarak vermiş olduğu hizmetlerden para alıyor. Düşünebiliyor musunuz cenaze nakil hizmetinden bile ücret alıyor. Esnafa olan borçlarını ödeyemiyor. Cenaze yıkama aracının tamiratını bile yaptıramaz hale gelmişler. Her yaptıkları bir şeyden ücret talep ediyorlar. Her şeyden para alma yoluna gitmişler. Bu projeyi yapma şansları yok. Halkın meydan proje talebi var, bu haklı bir talep. İlçenin böyle bir projeye ihtiyacı var. Trafik sorunu başta olmak üzere sorunları herkes görüyor ve bizzat yaşıyor. Ben onların bu projeyi yapabileceklerine inanmıyorum. Şöyle bir şey olabilir seçime bir gün kala proje için bir çalışma yapılıyormuş gibi gösterebilirler" diye konuştu.

 

"AÇILIŞINDA DANA KESTİRECEĞİM"

Miliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç, "Bu proje bir an önce hayata geçirilmeli. Bu proje Çine'nin makus tarihini değiştirecek bir proje. Esnafımızın hali ortada. Trafik sorunu aldı başını gidiyor. Çine Belediyesi'ni yöneten şahıslar halka vaat ettikleri bu projeyi bir an önce başlatmalı. Bu güne kadar beceremediler, bundan sonra hepimiz bekleyip göreceğiz. Bu bina ile ilgili çeşitli iddialar ortaya çıkmaya başladı. Bina sahiplerinin imar barış affından yararlandığı söylentileri var. Eğer durum bu şekilde ise bunun vebali de projeyi ihmal eden yöneticilerindir. Bugüne kadar görevlerini, bu vaatlerini yerine getirmediler eğer benim ilçe başkanlığım dönemimde bu projeyi hayata geçirirler ise bende sözüm söz olsun meydanın açılışında bir dana kestireceğim" şeklinde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler