3 Mayıs 2024, Cuma

Çine’de ilkokullarda ‘Çat Kapı Sincap Çocuk Tiyatrosu’ düzenlendi

12 Mayıs 2022, Perşembe 09:08

     


Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) organize ettiği ‘Çat Kapı Sincap Çocuk Tiyatrosu’ gösterileri, Çine’de 8 ayrı okulda da yapıldı.

Aydın Orman İşletme Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde öğrencilere Çat Kapı Tiyatro topluluğu tarafından orman sevgisi, doğanın korunması ve çevre bilincini anlatan tiyatro gösterisi düzenlendi. Çine Seferler Mahallesi Dörtköyler İlkokulu’nda başlayan tiyatro etkinliği, Akçaova İlkokulu, Hüseyin Özkan İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Karakollar İlkokulu, Kahraman İlkokulu ve Fevzi Paşa Sevim Kalkan ilkokullarında gerçekleştirildi.

Tiyatro oyuncuları Edip yılmaz ve Melih Madan tarafından sergilenen oyunda, bir orman mühendisi ile bir sincapın ormanda geçen hikayesine yer verildi. Sincap ile Orman Mühendisi arasında geçen eğlenceli diyaloglara öğrenciler de katılarak ormanlar hakkında bir çok soruya cevap bulmaları sağlandı. Öğrencilerin ön bilgilerinin yanında yeni bilgiler kazanmaları ve çevreye karşı duyarlı davranmaları noktasında farkındalık kazanmalarını hedefleyen tiyatro oyununa çocuklar büyük ilgi gösterdi.

Aydın Efeler İlçesi’nde başlayan ve Çine’de 8 ayrı okulda gerçekleşen Çat Kapı Tiyatro gösteriminin her gün farklı bir ilçede devam edeceği ifade edildi. (SELİME AYDEMİR) 







 
Son Eklenen Haberler