• 12 Nisan 2023, Çarşamba 13:56

Çineli kadın girişimci açtığı börek eviyle hayalini gerçekleştirdi

Habibe İnel

Çine’de yaşayan 50 yaşındaki Habibe İnel, 7 yıl önce hayalindeki börek evini açarak, ev ekonomisine katkı sağlıyor. İnel, “Evimizde nasıl yapıyorsak burada da aynı şekilde yapıyoruz. Kadın isterse, çalışırsa her şeyi yapar” dedi.

Çineli Habibe İnel, sabahın erken saatlerinde Nuri Ülgüç Caddesi’ndeki Hüner Börekçi evini açarak işe koyulduğunu ve çalışmanın insanı dinç tuttuğunu ifade etti. 7 yıl önce bir hayal kurduğunu ve bu hayali gerçekleştirmek için çok çalıştığını belirten İnel, “Daha önce tost yapan bir yerde çalışıyordum orada 2 yıl çalıştıktan sonra kendi işimi kurmaya karar verdim. Eşimin desteği ile böyle bir börek evi açtım. Karakollarda oturuyorum her sabah Çine merkeze gelip belediyenin arkasındaki dükkanımı açıp işe koyuluyorum” diye konuştu. Sadece börek değil birçok hamur işini de yaptığını belirten İnel, “Börekten tatlıya, ev ekmeğinden erişteye birçok ürünü yapıyoruz. Siparişler alıyoruz ve ona göre ürün çıkarıyoruz. Macur böreği, çörek aklınıza gelebilecek her türlü hamur işini yapıyoruz. Şuan bayram dolayısıyla tatlı siparişleri alıyoruz”. Buradaki hiçbir ürünümüzde katkı maddesi yok. Evimizde nasıl yapıyorsak burada da aynı şekilde yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kadın girişimci İnel, kendi gibi bir de kadın çalışan istihdam ederek ilçe ekonomisine katkı sağladığını söyledi. İnel, çalışmayı çok sevdiğini belirterek, “Çocukluğumdan bu yana çalışmayı çok seviyorum. Çocuklarım büyüdü boş durmak istemedim. Bütün kadınların kendine özgü bir meziyeti vardır. Önemli olan cesaret edip onu ortaya çıkarabilmektir. Kadın çalışma arkadaşımla beraber ürünlerimizi yetiştirmeye çalışıyoruz” dedi. (ÖZGE KAHRAMAN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.

Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.