24 Nisan 2024, Çarşamba

KORKULAN OLDU

11 Eylül 2020, Cuma 16:59

     


Çine'nin girişinde Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan yaya geçidi yayaların hayatını kolaylaştırmak yerine, tehlikeye atıyor iken geçitte meydana gelen kazada 14 yaşındaki İsmail Bütüşaba hayatını kaybetti. Bir çok kazaya tanıklık eden vatandaşlar geçitteki önlemlerin acilen artırılmasını istiyor.

Aydın-Muğla Karayolu Çine Adnan Menderes Buvarı'nda ilçenin girişinde bulunan yaya geçidinde bugüne kadar irili ufaklı bir çok kaza meydana gelirken kazalarda bir çok yaya ağır olarak yaralandı. 3 Ekim 2018 tarihinde yayımladığımız haberde vatandaşlar yaya geçidine sinyalizasyon ışıkları konulmasını istemişti. Yaya geçidinde son olarak meydana gelen kazada bisikleti ile karşıya geçmek isteyen 14 yaşındaki İsmail Bütüşaba, otomobil çarpması sonucu hayatını kaybetti. Vatandaşlar, yaya geçidi olmasına rağmen yayaların hayatını tehlikeye atan geçitteki önlemlerin ısrarla artırılmasını istiyor.

SİNYALİZASYON YADA ÜST GEÇİT TALEBİ

Yatağan'dan Çine'ye doğru seyir halindeki araçların ilçe girişindeki bu yaya geçidinde sinyalizasyon ışıkları olmadığı için süratlerini kesmeden ilçeye giriş yaptıklarını söyleyen vatandaşlar, "Çine'mizin girişindeki bu yaya geçidindeki kazalara tanıklık ediyoruz. Bu yaya geçidi bu haliyle bir gün birinin canını alacak diyorduk malesef korkulan oldu. Yolun karşısında mesleki lise, sağlık ocağı, dinlenme tesisleri, düğün salonu, tarım ilçe ve sosyal tesisler bulunmakta. İlçemizin girişinde bulunan yaya geçidine bir sinyalizasyon ışığı yada yayalar için üst geçit istiyoruz. Önlem alınmadığı takdirde biz burada bir çok kazaya tanıklık etmeye devam edeceğiz. Eğer ki burada yayaların güvenliğini sağlayacak bir çalışma yapılmayacak ise bu yaya geçidi kapatılsın, canlar yanmasın" şeklinde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler