26 Nisan 2024, Cuma

O Çine Otogarının gülen yüzü

11 Mayıs 2023, Perşembe 16:24

     


Çine’de yıllarca esnaflık ve şoförlük yapan 1987 yılından beri de Çine Otogarında büfe işleten Mustafa Türköz, gülen yüzü ve yaptığı taklitlerle herkes tarafından tanınan biri haline geldi.

Çine’de çıkardığı köpek sesiyle hafızalara kazınan Mustafa Türköz, 36 yıldır Çine Otogarında büfecilik yaptığını söyledi. İş hayatına Merkez Lokantasında garsonlukla başladığını söyleyen Türköz, “O zamanlar bisikletle 3 tepsi taşıyıp servis yapardım. Benden başka da öyle bir garson yoktu. Sonrasında kendi lokantamı açtım derken 36 yıldır da Çine Otogarında büfe işletiyorum” dedi.

Hayata karşı hep pozitif olduğunu ve insanların kendisini esprili ve gülen yüzüyle tanıdığını belirten Türköz, “Hayatın hep olumlu tarafını görmeye çalıştım. Esnaflık hayatımda da birçok insan tanıyıp gördüm. Hiçbir şey için üzülüp, kırılmaya gerek yok. Hayat gelip geçici önemli olan bunu anlamak” diye konuştu.

İnsanların kendisini çıkardığı köpek sesiyle de tanıdığını söyleyen Türköz, “Biz küçükken mahallemizde bir İstanbul beyefendisi yaşardı. Biz oynarken sokaktan gelip geçerdi, bir gün o beyefendi amca bir köpek sesi çıkardı. Biz şaşırdık falan sonra bende bir köpek sesi çıkardım çok beğendi birkaç kere yapmaya devam ettim yanında, sonrasında bende de o alışkanlık devam etti. Küçüklükten bu yana köpek sesini çıkarırım özellikle çocuklara yaparım şaşırırlar mutlu olurlar onlar mutlu olunca bende mutlu oluyorum. Eşim köpek sesi çıkarmama çok kızıyor yıllardır bir türlü alışamadı” ifadelerini kullandı. (ÖZGE KAHRAMAN)







 
Son Eklenen Haberler