2 Mayıs 2024, Perşembe

Kazada vefat eden Bircan için yemek hayrı düzenlendi

11 Mayıs 2022, Çarşamba 17:08

     


Çine’de meydana gelen traktör kazasında yaşamını yitiren 13 yaşındaki Efeler Hacı Celal Oto Ortaokulu öğrencisi Bircan Çulha için sınıf arkadaşları, öğretmenleri ve okul yönetimi yemek hayrı düzenledi.

Çine’nin Bahçearası Mahallesi’nde 15 Nisan Cuma günü meydana gelen traktör kazasında, Hacı Celal Oto Ortaokulu öğrencisi Bircan Çulha olay yerinde, dedesi Ahmet Öztekin ise tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti.

Hacı Celal Oto Ortaokulu 8/C Sınıfı öğrencisi Bircan Çulha’nın sınıf öğretmeni Selim Toy’un organizasyonu ve Okul Müdürü Kubilay Akgül’ün onayı ile yemek hayrı tertiplendi. Bir firmaya hazırlatılan makarna, nuggat, ayran, tulumba tatlısı okulun 800 öğrencisine dağıtıldı. 8/C Sınıfı öğrencileri ile okulda görevli öğretmenler ve okul idaresinin katkılarıyla gerçekleşen yemek hayrının dağıtımını da, okul öğretmenleri ile 8/C Sınıfı öğrencilerinin velilileri yaptı. Yaşamını yitiren Bircan Çulha’nın annesi ile diğer yakınlarının da davet edildiği organizasyonda duygusal anlarda yaşandığı gözlemlendi. Sınıf Öğretmeni Selim Toy, “Kazanın yaşandığı günden buyana büyük üzüntü içerisindeyiz. Diğer öğrencilerimiz ve veliler ile böyle bir hayır organizasyonu yapmak istediğimizi söyledik ve onlar da katkı sunmak istediler. Hem maddi hem de manevi olarak yanımızda oldular. Bircan 4 yıldır öğrencimdi ve adeta baba-oğul gibi olmuştuk. Onun anısına bu hayrı hep birlikte gerçekleştirmek, bizim görevimizdi ve yerine getirmiş olduk. Diğer velilerimizin canla başla yemek dağıtımında bize destek olmaları, bizim gerçek bir aile olduğumuzu gösterdi. Buna destek olan herkese çok teşekkür ediyor, Bircan’a ve dedesine Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler