• 11 Nisan 2023, Salı 16:07

Çineli terzi 58 yıldır elinden iğne ipliği düşürmüyor

Kamuran Berk

Çine’de 12 yaşından bu yana terzilik mesleği ile uğraşan Kamuran Berk, mesleğini ilk günkü heyecanla yaptığını söyledi. Hazır giyim sektörünün gelişmesiyle birlikte terziliğinde bitme noktasına geldiğini belirten Berk, “Artık sadece tamirat işleri yapılıyor” dedi.

Çine’de ömrünü mesleğe adayan Kamuran Berk 58 yıldır terzilik yaptığını söyledi. Çok küçük yaşlarda baba mesleği terziliğe başladığını anlatan Berk, “ilkokuldan çıktıktan sonra babam istersen oku istersen gel meslek öğreteyim dedi. Bende baba mesleği olan terzilikle iş hayatına başladım önce çırak oldum sonrada işin ustası olduk. Şuan 70 yaşımdayım 12 yaşımdan bu yana elim iğne iplik tutuyor. Benim öğrendiklerim artık benimle birlikte kaybolup gidecek. Maalesef biz bu meslekte çırak yetiştiremez olduk” diye konuştu.

"ESKİ BAYRAMLAR YOK"

Eskiden birçok kişinin elbise ya da takım elbise diktirdiğini söyleyen Berk, insanların çoğunun hazır giyime yöneldiğini belirtti. Bayramlardan önce terzilerde yoğunluk yaşandığını anlatan Berk, “Bayramlarda çok fazla sipariş alırdık artık insanların özel dikimle uğraşmıyor. Hazır giyimde herkes kafasındaki gibi bir ürün bulabiliyor. Birde insanların giyim anlayışları da çok değişti. Maliyetler yüksek olunca dışarıda bir takım elbisenin ucuzunu da bulabiliyorsun. Terzilerde çok fazla iş kalmadı böyle olunca da kimse bu mesleği yapmak istemiyor biz öğrendiklerimizi genç kuşaklara aktaramayacağız” ifadelerini kullandı. (ÖZGE KAHRAMAN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.

Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.