26 Nisan 2024, Cuma

Alabanda Derneği'nin yeni başkanı Şenkaya oldu

11 Şubat 2020, Salı 15:39

     


Alabanda Kültür Varlıklarını Koruma ve Değerlendirme Derneği Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi. Nuri Şenkaya derneğin yeni başkanı oldu.

 

M.Ö. 4. yüzyılda, Helenleşmeden önce bir Karia kenti olarak inşa edilen Alabanda'nın tanıtımı ve gelişimi için kurulan Alabanda Kültür Varlıklarını Koruma ve Değerlendirme Derneği, Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi. Mevcut Alabanda Kültür Varlıklarını Koruma ve Değerlendirme Derneği Başkanı Arif Ali Uyguç aday olmayınca tek liste ile gidilen başkanlık seçimi ile derneğin yeni başkanı Nuri Şenkaya oldu. Nuri Şenkaya başkanlığında yönetim görev dağılımını gerçekleştirdi. İbrahim Avşar başkan yardımcısı, Turgay Deveci sayman, Kadir Yıldız sekreter, Ramazan Karaman, Tayfun Şahin ve Arif Ali Uyguç üye, Muhsin Gürdeniz denetim kurulu başkanı, İbrahim Çavdar ve Hasan Kamil Kaya ise denetim üyesi oldu.

 

"EĞİTİMDE GÜZEL BİR ÇALIŞMAMIZ OLACAK"

Alabanda Kültür Varlıklarını Koruma ve Değerlendirme Derneği Eski Başkanı Arif Ali Uyguç, "Bu bir misyon herkes üzerine düşen görevi yerine getirmeli. Bizde 43 tane üye ve başkan var. Herkes üzerine düşen görevi yerine getiriyor. Alabanda şenliğinin başlamasına vesile olduk. Yönetim kurulundaki arkadaşların hepsi güzel ve hevesli insanlar. Amacımız Alabanda ve ilçemizin tanıtımını sağlamak. Önümüzde yapacağımız etkinlikler ve çalışmaları belli bir programa oturttuk. Eğitimde güzel bir çalışmamız olacak" dedi.

 

ÇİNELİLERİ DERNEĞE ÜYE OLMAYA DAVET ETTİ

Alabanda Kültür Varlıklarını Koruma ve Değerlendirme Derneği Başkanı Nuri Şenkaya ise şunları söyledi: İlkokul grubundan başlayarak yerel yapıya duyarlı bir nesil yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Kazı çalışmalarına aktif olarak yardımcı olmak Çine'yi Selçuk, Alabanda'yı Efes haline getirmeyi amaçlıyoruz. Bu amaç doğrultusunda 27 yıldır faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Derneğimiz hiç bir siyasi boyunduruk altında değildir. Siyaset üstü bir kurumdur. Bugüne kadar göreve gelen başkan ve yönetimlere çok teşekkür ediyorum. Hepside üstün gayret ile çalıştılar. Herkesi derneğimize üye olmaya davet ediyoruz. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler