16 Nisan 2024, Salı

Bu lezzet bir çok yerden talep görüyor

11 Ocak 2023, Çarşamba 16:24

     


Aydın’ın Çine ilçesine bağlı Akçaova Mahallesi’nde yaşayan 47 yaşındaki Kamil Değirmendere Akçaova’ya özgü oğlak etinden yapılan kapama ile hafızalara kazındı. Birçok il ve ilçeden müşterisi olduğunu söyleyen Değirmendere kapamanın lezzetinin sırrını dişi oğlaktan yapmak olduğunu söyledi.

“28 YILDIR SEKTÖRÜN İÇİNDEYİM”

28 yıldır sektörün içinde yer aldığını belirten Değirmendere; “İlk okul çağımda bu işe dayımın yanında çırak olarak başladım. İlerleyen zamanlarda kardeşim ile birlikte bir dükkan açtık. Ama şuan eşim ile birlikte 8 senedir bu dükkanı işletiyorum. Dükkanımız da meşhur oğlak kapama, kavurma, kuru fasulye, pilav gibi bir çok yemekle hizmet vermekteyiz. Akçaova’mızın meşhur oğlak kapamasını ilk olarak doğrayarak başlıyoruz, sonrasında doğranan oğlak etlerini haşlayıp, sosluyoruz. Kapamanın bu kadar lezzetli olmasının sırrı dişi oğlaktan yapılmasıdır. Meşhur kapamamızı yemek için Aydın, Çine, Karpuzlu, Bozdoğan, Koçarlı başta olmak üzere İzmir ve İstanbul’dan bile müşterimiz var” ifadelerini kullandı.

“AYDIN CİVARINDAN İSMİMİZİ DUYAN HERKES GELİYOR”

Eşi ile birlikte çalışan 38 yaşındaki 2 çocuk annesi Feyza Değirmendere; “8 senedir burada birlikte çalışmaktayız daha düğünlerde aşçılık yapıyorduk. Düğün işi yorucu olduğu için kendi dükkanımızı açmaya karar verdik. Küçük de olsa bir işletmemiz olsun, çocuklarımıza helal kazanç sağlayalım diye düşünerek bu dükkanı açtık. Eşim haftanın 7 günü ben ise 5 günü dükkanda hizmet veriyoruz. İki tane üniversiteye giden çocuğumuz var onlarda tatillerde geldiklerinde bize dükkanda yardımcı oluyor. Akçaova halkımız ve Aydın civarından ismimizi duyan herkes geliyor. Eşimin kapaması ve kavurması meşhurudur. Gelenlerden Allah razı olsun ayaklarına sağlık” şeklinde konuştu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler