• 10 Haziran 2024, Pazartesi 23:36

İzinli domuz avında talihsiz olay

Çine Avcılık ve Atıcılık Derneği’nin düzenlediği izinli domuz sürek avında kaçak elektrik hatası, üç av köpeğinin ölümüne sebep oldu.

 

Çine'nin Kahraman ve Karakollar Mahalleler çay havzasında hafta sonu gerçekleştirilen izinli domuz sürek avında talihsiz bir olay yaşandı. Çine Avcılık ve Atıcılık Derneği Başkanı Zeyyad Özdemir'in açıklamasına göre, gerekli izinler alınarak mahalle halkına ve muhtarlığa bilgi verilmesine rağmen, bir çiftçinin yüksek gerilim hattından kaçak yolla tarlasına elektrik vermesi sonucunda üç av köpeği telef oldu.

Olayın ardından dernek, durumu Jandarma, İlçe Tarım Müdürlüğü, Doğa Koruma Milli Parklar ve Aydem kurumlarına bildirerek şikayette bulundu. Dernek Başkanı Özdemir, bu talihsiz olayın halkın bilinçlenmesi adına ders niteliğinde olması gerektiğini vurguladı.

 

Özdemir, olayda grubundan bir kişiye veya başka bir vatandaşın zarar gelmediğini belirterek, bundan sonra ova bölgesinde sürek avı yapmama kararı aldıklarını açıkladı. Özdemir, "Her ne kadar zarar görsek de, bir kişi yüzünden çiftçilerimize kızmadan desteğimizi sürdüreceğiz," dedi.

 

Başkan Özdemir, tüm çiftçilere ve mal sahiplerine, tarlalarına yasak olan yüksek voltaj elektrik verme uygulamasını yapmamaları konusunda çağrıda bulundu. Daha önce de benzer olaylarda can kayıplarının yaşandığını hatırlatarak, bu tür olayların tekrar yaşanmaması dileğinde bulundu.

 

Çine Avcılık ve Atıcılık Derneği Başkanı Zeyyad Özdemir'in açıklamaları, halkın bu konuda daha bilinçli ve dikkatli olmasının önemini bir kez daha gözler önüne serdi. (FATMA AYDIN) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.

Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.