25 Nisan 2024, Perşembe

Elinin hamuruyla kendi dükkanını açtı

9 Haziran 2023, Cuma 13:46
Son güncelleme: 9 Haziran 2023, Cuma 17:43

     


Çine’de yaşayan Besime Özdemir, evde yaptığı hamur işlerini eşine ait kahvehane de satmak isteyince, eşinin “Burayı pastaneye mi çevireceksin” eleştirisine tepkisiz kalamayarak kendi iş yerini açtı.

Çine’de yaşayan 39 yaşındaki Besime Özdemir, uğraş olarak başladığı hamur işini, işe çevirerek kendi Mis Börekcim dükkanını açtı. 2 hafta önce kendine ait dükkanın açılışını gerçekleştirdiğini belirten Özdemir, işe başlama hikayesini anlattı. Eşi Selami Özdemir’in ocak ayında kahveyi devralmasıyla birlikte evde hamur işi yapmaya başladığını anlatan Besime Özdemir, “Eşim Ocak ayında kahvehaneyi devraldığında bende buraya bir dolap koyalım hamur işi satalım dedim. O da sen ‘Burayı pastaneye mi çevireceksin’ dedi ama yine de beni kırmayarak kahvehaneye bir dolap koydu ve bende evde hamur işi yapmaya başladım. Aklınıza gelebilecek her türlü hamur işini yapıp eşimde kahvehane de satıyordu. Sonra 4’ncü sınıfa giden oğlumun okulundan beslenme saatleri için hamur işleri yapmamı istediler. Onu da yapmaya başlamıştım. Sonra ev undan, yeşillikten geçilmez olunca bir dükkan açmaya karar verdim” dedi.

“KENDİME GÜVEN GELDİ”

Siparişler artıkça kendine olan güveninin arttığını söyleyen Özdemir, “Artık siparişlere evde yetişemez olmuştum. Eşimin Hamitabat 208 sokakta depo olarak kullandığı bir yer vardı. Neden orayı bir dükkana çevirmeyeyim dedim ve 2 hafta önce dükkanımı açtım. Burada hem eşimin kahvehanesine bir şeyler gönderiyorum hem satış yapıyorum” diye konuştu. Dükkanını çiçeklerle süsleyen Özdemir, “Her kadının bir yeteneği vardır önemli o yeteneği fark etmek ve bir şeyler yapmak. En büyük destekçim eşime, oğlumun okulundaki velilere, öğretmenimiz Müzeyyen Arı’ya, pazarcı ve çiçekçi esnafına çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. (ÖZGE KAHRAMAN)







 
Son Eklenen Haberler