6 Mayıs 2024, Pazartesi

AĞAÇLAR KURUMAYA YÜZ TUTTU

8 Ekim 2020, Perşembe 15:59

     


Çine'nin Kavşit Mahallesi'ndeki ağaçlar kurumaya yüz tuttu. 20 yıllık emeklerinin susuzluktan kuruduğunu belirten ceviz üreticileri yetkilileri göreve davet etti.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Doğal güzelliği, havası ve yeşili ile Çine'nin en gözde yayla turizminin yaşandığı Kavşit Mahallesinde ağaçlar kurumaya başladı. Ceviz üreticileri yıllardır emek vererek gözü gibi baktıkları ağaçların kurumaya yüz tuttuğunu belirtirken çaresizliklerinden yakındı. Koçarlı-Çine Sulama Birliği yetkililerini göreve davet eden Kavşit Mahalle Muhtarı Ali Orhan, "Ağaçlarımızın kuruması mevsimsel değil. Günlerdir mahalleye su verilmesi için sulama birliği yetkililerini göreve davet ediyoruz ancak hep bir bahane üretiliyor. Sezonun kapandığını ve su veremeyeceklerini söylüyorlar ancak burada acil bir şekilde sulama yapılması gerekiyor. Buna rağmen yetkililerin bu sıkıntıyı göz ardı etmeleri inanılır gibi değil" şeklinde konuştu.

 

Çine Ziraat Odası Kavşit Delegesi Kamil Tosun, "Burada biz derdimizi yetkililere anlatamıyoruz. Bir aydır bize su verilmiyor. Çiftçinin halinden anlayan yetkililer istiyoruz. Ağaçlarımız kurumaya başladı, başka mahallelere verilen su ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde bize verilmiyor. Yetkililer aldıkları paranın hakkını vermeliler. Sulama birliği bahane üreteceği yerde lütfen sorunumuza çare olsun. Bir gün boru tıkanır, bir gün mil gelir, bir gün borular patlar bahaneleri ile kandırıldığımızı düşünüyoruz" dedi.

 

"ADİL BİR SULAMA YOK"

Tosun suyun ihtiyaca uygun bir şekilde dağıtılmadığını ifade ederek, "Bazen gece gündüz su veriliyor. Bazen hiç verilmiyor. Bazı yerlere çok bazı yerlere az veriliyor. Şuan su israfı olan yerler var. Bu israfa da yazık. Bizim suya ihtiyacımız var ama bize su yok. Burada sulama işinin ciddiye alınmasını adli bir dağıtım yapılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler