7 Mayıs 2024, Salı

ÇİNE'DE KIŞ HAZIRLIKLARI DEVAM EDİYOR

8 Eylül 2020, Salı 13:22

     


Çine'de hanımlar hazır salça yerine ev salçası yapmayı tercih ederken salçacı Kezban Serttaş, onlarca kilo domates ve biberin soğuk günlerde yazın lezzetini sürdürebilmek için soslara dönüştürüldüğünü söyledi. 

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Anadolu kadınının salça mesaisi başladı. Kış hazırlıkları sürdüren hanımlar hazır salça yerine ev salçası yapmayı tercih ederek bu günlerde mesailerini salça yapmaya harcıyor iken Evciler İlkokulu ve Avlu Köy Sofrası arasında hizmet veren Özbaşak Değirmenciliğin sahibi Kezban Serttaş. pazar yerlerinden alınan domates ve biberlerin salça yapımı için ön hazırlığı bittikten sonra hanımların kendisini ziyaret ettiğini söyledi. Domates ve biberleri keyif ile salçaya dönüştürdüğünü belirten Kezban Serttaş, "Sonbaharla birlikte neredeyse insanoğlunun tarihi kadar eski kış hazırlıklarının da zamanı geldi. Artık kilerleri doldurmak gerekiyor. Hanımlar için yorucu ama tatlı bir telaş dönemi devam ediyor. Domates ve biberleri özenle salçaya dönüştürüyoruz. Ben işimden oldukça memnunum ve mutlulukla domates ve biberleri salçaya dönüştürüyorum. Sağlık, hijyene çok dikkat ediyorum. Sağ olsunlar müşterilerimi memnun etmek ve emeğimin karşılığını alabilmek için işimi layıkıyla yapmaya çalışıyorum" diye konuştu. 

 

"NEDE OLSA EKMEK ÜZERİ SALÇA ÇOCUKLARIYIZ"
Her salça işleminde eski günleri yad ettiğini belirten Kezban Serttaş,  "Annelerimiz okuldan geldiğimizde veya sokakta oynarken acıkıp da şöyle bir eve uğradığımızda hemen kocaman bir ekmek dilimine salça sürüp verirlerdi. Nasıl da lezzetli gelirdi, nasıl keyifle yerdik. "Ne de olsa, 'ekmek üzeri salça çocuklarıyız" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler