28 Mart 2024, Perşembe

Çevre Haftası etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu

8 Haziran 2023, Perşembe 14:12

     


Çine İlçe Milli Müdürlüğü'nün Çevre Haftası kapsamında düzenlediği etkinliğe, birçok okul projeleriyle katıldı. Birbirinden farklı projeler ziyaretçilerin beğenisine sunulurken ortaya renkli görüntüler çıktı.

Çine Hükümet Meydan’ında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinesinde düzenlenen Çevre Haftası etkinliğine okullar projeleriyle katıldı. Doğayı korumak, geri dönüşümün önemine dikkat çekmek ve vatandaşlarda çevre bilinci oluşturmak amacıyla stantlardaki farklı projeler, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Öğrenciler, hazırladıkları kağıttan ve poşetten elbiseleri giyerek farkındalık yarattı.

Çine Kaymakamı Turan Erdoğan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan, stantları tek tek dolaşarak projeler hakkında bilgi aldı. Yavuzkan, çocukların çevre haftası ve geri dönüşümün önemi noktasında bilinçlendirilmesi açısından önemli bir etkinlik olduğunu söyleyerek “Öğrencilerimiz çevremizdeki atıkları kullanarak geri dönüşüm sağladılar. Amacımız farkındalık yaratmaktı. Başarılı olduğunu düşünüyorum. Vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz için keyifli bir etkinlik oldu” dedi.

EMPATİ PARKURUNA KATILDILAR

Çine Naciye Ünal Özel Eğitim ve Uygulama Okulu’nun hazırladığı Empati Parkuruna katılan Kaymakam Turan Erdoğan, gözleri kapalı bir şekilde ilerleyerek yürümeye çalıştı. Erdoğan, çok zorlandığını söyleyerek, “Gözlerim kapalı bir şekilde ilerlemek hiç kolay değildi. Ben önceden yürüdüğüm alanı gördüğüm ve yardım aldığım için çok fazla zorlanmadım. Allah engelli kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Daha fazla engelsiz yol ve alan yaratmalıyız” ifadelerini kullandı.

Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan ise, Empati Parkurunda tekerlekli sandalyeyle ilerleyerek basket atmaya çalıştı. Sonrasında gözleri kapalı şekilde, ellerini kullanmadan resim yaptı. (ÖZGE KAHRAMAN)







 
Son Eklenen Haberler