6 Mayıs 2024, Pazartesi

Mustafa Savaş: Gerçekten çok yazık

8 Şubat 2020, Cumartesi 16:32

     


Çine'deki şehit cenazesindeki Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na ait ilk olarak kaldırılan ardından yeniden asılan afiş ile ilgili açıklama yapan Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın Milletvekili TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, "Böyle bir düşünce, böyle bir fırsatçılık gerçekten çok yazık" dedi.

 

Van'da meydana gelen çığ felaketinde şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Muhammer Keskin için Çine’de düzenlenen şehit cenazesi devlet törenine reklam krizi damgasını vurdu. Cenaze töreninin düzenleneceği alanda bulunan, üzerinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun fotoğrafı olan reklam afişi bir gün önce ilçe kaymakamı Turan Erdoğan'nın talimatıyla kaldırıldı, yerine Türk bayrağı asıldı. Cenaze törenine az bir zaman kala Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri afişi tekrar astı. Cenaze törenini çeken fotoğraf makineleri ve kameraların görüş alanına ısrarla asılan reklam afişine bazı vatandaşlar, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla tepki gösterdi.

 

"GERÇEKTEN ÇOK YAZIK"

Krize neden olan olay ile ilgili düşüncelerini paylaşan Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın Milletvekili TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, "Bende cenaze esnasında fark etmemiştim. Daha sonra vatandaşlar söyledi. Çekimlerde o afişte çıkmış. Sayın kaymakam indirtmiş veya bu yönde ricada bulunmuş, indirilmiş. Daha sonra bunu oraya tekrar koymuşlar. Bana söylenen bu. Böyle bir şey var ise çok ayıp. Ayrıca, şehidimizin cenazesinin ilk olarak Soğancılar Camisinde kılınacağı söylendiği zamanda yol güzergahına akşamdan Büyükşehir pankartları konulmuş. Caminin yeri değişince başka bir şey yapılmış. Bu niyet böyle ise çok ayıp. Bu düşünce böyle bir fırsatçılık çok ayıplıyorum, gerçekten çok yazık" şeklinde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler