• 7 Kasım 2023, Salı 18:47

AK Partili heyet Çine’de sel bölgesini inceledi

AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten, Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir ve beraberindeki heyet, yaşanan sel felaketinden etkilenen ilçeler arasındaki Çine’de incelemelerde bulundu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Aydın’da 5 Kasım günü saat 03:00 sıralarında yağan şiddetli yağış, sel felaketine dönüşmüştü. 3 kişinin öldüğü ve 1 kişiye arama çalışmaları devam ediyor. Çine, Karpuzlu, Koçarlı ve Söke ilçelerinde felaketin yaraları sarılmaya devam ediyor.

Çine’de en fazla hasarın yaşandığı Çöğürlük Mahallesi’nde AK Parti İl Başkanı Gökhan Ökten, Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, Çine Gençlik Kolları Başkanı Kaan Namlı ve parti yöneticilerinin bulunduğu heyet, incelemelerde bulunurken, mahalle halkına da geçmiş olsun temennisinde bulundu. Mahalle Muhtarı Hayrettin Eriş, sel felaketinden zarar gören alanlarla ilgili AK Partili heyete bilgiler verdi. Özellikle mahalle içerisinde bulunan dere üzerindeki 2 ayrı köprünün zarar gördüğünü ve tarım alanları ile mahalle mezarlığının da büyük zarar gördüğünü söyleyen Muhtar Eriş, yıkılma tehlikesi bulunan köprü için acil önlem alınmasını istedi.

“EN KISA ZAMANDA YARALARI SARIP, ZARARI GİDERECEĞİZ”

Kendisinin de Çöğürlük Mahallesi’nden olduğunu dile getiren İl Başkanı Gökhan Ökten, “Geçtiğimiz gün ağır bir felaket ile karşı karşıya kaldık. Söke’de de burada da gerekli incelemelerimizi yapıyoruz. Rabbim beterinden korusun ama büyük bir sel felaketi ile karşı karşıya kaldık. çok ciddi bir oranda mil tarlaların üzerine çökmüş durumda, ekinlerde zarar var bir kısım evlerde de zarar var. Az önce ziyaretini de yaptık köyümüzün mezarlığında ciddi bir zarar oluşmuş durumda. Elbirliğiyle hızlıca müdahalemizi yaptık devletimiz bütün bu sıkıntıların zararları tabii ki giderecek. Rabbim tekrarını yaşatmasın. Dere yatağı gayet geniş ama felaketin boyutu fazla, yukardan gelen yoğunluğun köprüleri ve dereyi tıkaması sonucu maalesef bu durum gerçekleşmiş. En kısa zamanda yaraları sarıp, zararı gidereceğiz. Burada zarar gören köprümüz ile ilgili yetkili arkadaşlara ilettik, onlarda mühendislerimizi görevlendirdiler. Gelip bakacaklar, şiddetli yağışın basıncı ile köprünün bir ayağı açılmış, şu an buradan geçişte tehlikeli. Gerekli tedbirler alınacaktır, teknik olarak ne gerekiyorsa o yapılacaktır Az önce mezarlığımızı ziyaret ettik içerisi oldukça zarar görmüş. Yine selle birlikte pek çok toprak, ağaç, pislik dolmuş durumda. Onların temizlenmesi lazım. Biz devlet olarak elimizden geleni yaparız ama yerelde belediye başkanımız bir çalışma düzenleyecek mi bilmiyoruz. Onlardan eksik kalan bir şey olursa ve gerekli bütün yapılacak işlerde vatandaşımızın yanındayız” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, incelemeler esnasında AK Parti İl Başkanı Ökten, zarar gören mezarlıktaki dedeleri, babaannesi ve anneannesinin mezarları başında dua etti. (FATMA AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.

Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.